• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella, Gualta i Ullà signen el conveni per recuperar l'espai fluvial del Baix Ter
Torroella, Gualta i Ullà signen el conveni per recuperar l'espai fluvial del Baix Ter Imprimir Correu-e

(29.10.09) Els alcaldes de Torroella de Montgrí, Ullà i Gualta, Josep Maria Rufí, Josep López i Albert Bosch, respectivament, han signat aquest matí el conveni de col·laboració per executar el projecte de millora de l’espai fluvial del Baix Ter.

Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar diferents actuacions que permetin aconseguir un bon estat ecològic del riu i incidir en la conscienciació de la població, atès que aquest espai és molt humanitzat.

Les principals actuacions que es duran a terme consistiran en:
- Eradicar els abocaments incontrolats.
- Controlar i eradicar les espècies vegetals invasores
- Recuperar i potenciar el bosc de ribera en diferents trams del riu
- Incrementar del valor lúdic de l’espai fluvial en les zones més properes als nuclis urbans
- Reforçar la sensibilització ciutadana

Els treballs comportaran una inversió de prop de 370.000 euros i s'iniciaran a primers de 2010, amb la intenció que estiguin enllestits el mes de juny. La Fundació La Caixa, a través de l’Obra Social, aportarà 260.000 euros al projecte, que es realitzarà mitjançant la contractació de persones que formen part de col·lectius desfavorits. D’altra banda, els ajuntaments també han demanat una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua. Precisament, els criteris mediambientals i tècnics seguits en l’elaboració del projecte són els que determina aquest organisme.

Els tres alcaldes s’han mostrat molt satisfets pel desenvolupament d’aquest projecte i han destacat aquesta iniciativa exemplar de bona col·laboració entre municipis. Han coincidit, a més, que servirà no només per recuperar mediambientalment el riu, sinó per apropar-lo més a la població.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit