• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Un nou col·lector general posarà fi als problemes de clavegueram de l´Estartit
Un nou col·lector general posarà fi als problemes de clavegueram de l´Estartit Imprimir Correu-e

(22-10-09) L’Ajuntament iniciarà aquesta setmana les obres de construcció del nou col·lector general de l’Estartit, una obra molt necessària i esperada per solucionar l’evacuació d’aigües residuals de bona part del nucli urbà. La solució consistirà en la construcció d’un col·lector al llarg de l’avinguda de Roma, de majors dimensions que l’actual i amb el pendent apropiat per poder-hi connectar per gravetat el conjunt de la nova xarxa de clavegueram i les futures que es puguin executar.

L’actual col·lector general és de fibrociment, té poc pendent i presenta nombroses esquerdes en el seu recorregut. Això fa que no treballi bé i quedi col·lapsat en moments d’aportacions puntuals elevades, sobretot com a conseqüència de pluges fortes. D’altra banda, les esquerdes permeten que hi entri aigua salada, que acaba arribant a la depuradora de Torroella, cosa que ocasiona un greu perjudici en el seu funcionament.

A tot això cal afegir que el tram inicial del col·lector existent es troba molt embussat de terres i sorres, i el pou de registre situat a l’avinguda Roma i el carrer Víctor Concas provoca en molts casos un retorn de l’aigua residual per l’escomesa provinent del Port. La situació de deteriorament s’agreuja perquè la rasant és més elevada i no és possible connectar-hi per gravetat la nova xarxa d’aigües residuals dels carrers reurbanitzats.

Gran complexitat tècnica
La construcció del nou col·lector és una obra de gran complexitat tècnica tant per la profunditat que haurà de tenir la rasa per on passarà, com pel fet que la nova canonada anirà per sota del nivell freàtic, raó per la qual cal que sigui totalment estanca. Per això s’ha optat com a millor solució disposar un tub de poliester reforçat amb fibra de vidre.

Aquest tub serà l’eix principal i no pot veure’s debilitat per infinitat d’escomeses domiciliàries, ja que seria un punt dèbil per on podria entrar l’aigua del freàtic, amb el perill que alguna no es faci bé. Per evitar això, es disposaran dos col·lectors. Un de principal, amb la rasant més enfonsada i al que només s’hi connectaran els col·lectors generals dels altres carrers; i un secundari, de PVC, situat aproximadament a sobre la rasant del col·lector existent i que anirà recollint totes les escomeses domiciliàries.

El nou col·lector sortirà del carrer Víctor Concas i arribarà fins l’Avinguda Grècia. Allà connectarà amb un gran tub existent que arriba fins a l’estació de bombament del Ter Vell i d’allà cap a l’estació depuradora de Torroella. Es tracta, doncs, d’una actuació de gran dimensió que quedarà enterrada i no es veurà, però que és fonamental per al bon funcionament de l’Estartit.

El cost total de l’obra és de 389.964,83, que estan finançats pel Consorci de la Costa Brava i una subvenció del PUOSC.

Canvi d’emplaçament del mercat
Mentre durin els treballs, el mercat setmanal dels dijous, que s’emplaça en bona part al llarg de l’avinguda de Roma, es traslladarà al carrer Eivissa, des de l’alçada del carrer Roca Maura,  i continuarà cap al carrer Coral. Així mateix, els marxants de parades de fruita i verdura se situaran al passeig Marítim, entre l’Oficina de Turisme i la plaça Doctor Fleming.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit