• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L´Ajuntament congelarà els principals impostos i taxes per al 2010
L´Ajuntament congelarà els principals impostos i taxes per al 2010 Imprimir Correu-e

(9.10.09) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí va iniciar l’any 2008 un nou cicle de la hisenda local fonamentat en tres principis bàsics: racionalització de la despesa, planificació a mig i llarg termini i adaptació al nou context econòmic condicionat per la davallada dels ingressos provinents de l’activitat vinculada al sector de la construcció. El tancament del pressupost del 2008 i el desenvolupament de l’exercici del 2009 constaten que les previsions realistes fetes pel govern municipal van ser correctes perquè no s’han produït desajustos i es podran liquidar sense números vermells.

Tot plegat ha col·locat la hisenda municipal en una bona situació malgrat el context actual de dificultats, cosa que permetrà a l’equip de govern concretar la seva voluntat de congelar els principals impostos i taxes el 2010, amb l’objectiu de no generar una major pressió fiscal als ciutadans en un moment de crisi com l’actual.

D’aquesta manera, impostos com l’IBI, l’ICIO o el de vehicles quedaran en els nivells del 2009. Els únics ajustos que es fan són una puja de 90 cèntims mensuals de mitjana en el rebut de l’aigua i un increment de 66 cèntims mensuals en la taxa de recollida i eliminació d’escombraries per habitatge i un 6% en la industrial. En els dos casos l’increment bé motivat per millores en la prestació del servei, per bé que amb el rebut no es cobreix el cost real del servei.

Pel que fa a l’aigua, cal assenyalar que la taxa no s’havia apujat des de feia 9 anys. La puja de les escombraries, d’altra banda, permetrà fer front a millora del servei (recollida de la fracció orgànica, renovació de contenidors, nous vehicles, compostatge casolà, etc.) i al cost més elevat que cada cop té l’eliminació de residus que es porten a l’abocador. D’aquí que l’estratègia per reduir aquest cost passi per fomentar el reciclatge i l’ús de la deixalleria, com ja s’està fent. Com a novetat, de cara a l’exercici vinent el rebut de les escombraries es girarà conjuntament amb el de l’aigua, i per tant, es fraccionarà trimestralment. Això representarà una major facilitat per al seu pagament i evitarà que coincideixi amb el termini de pagament anual que es fa amb d’altres impostos, com l’IBI, que es cobren a l’estiu.

L’Ajuntament, a més, incorporarà per al 2010 dues noves bonificacions fiscals a les que ja existeixen: reducció del 95% de l’ICIO en obres d’interès municipal i 100% en els guals a persones amb mobilitat reduïda.

L’alcalde, Josep Maria Rufí, sosté que les ordenances fiscals per al 2010 són responsables i tenen en compte l’actual context de dificultats econòmiques. En aquest sentit, recorda que des de l’Ajuntament s’està promovent una política fiscal i d’inversions que contribueixi a mitigar els efectes de la crisi, i que aquesta serà la línia a seguir mentre el context sigui el mateix que l’actual.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit