• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Les administracions s´uneixen per promoure la constitució de l´Espai d´Interès Agrari del Baix Ter
Les administracions s´uneixen per promoure la constitució de l´Espai d´Interès Agrari del Baix Ter Imprimir Correu-e
(2.10.09) La Diputació de Girona, els Serveis Territorials del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, el Consell Comarcal del Baix Empordà, i el Consorci Alba-Ter han anunciat que volen sumar esforços per constituir un espai d'interès agrari al Baix Ter. L'Espai, que inclourà vint municipis del Baix Ter i que té una extensió d'unes 26.000 hectàrees, donarà suport a les activitats agràries i al desenvolupament local en l'àmbit rural per tal de garantir la viabilitat de les explotacions.

Els ens promotors de la iniciativa sosten que després d'haver fet una anàlisi global de les zones agrícoles, s'han detectat mancances importants al territori que els ajuntaments no poden assumir. Per suplir aquest dèficit, les tres administracions i el consorci han decidit treballar conjuntament i proposar la creació d'un espai que tindrà un model de gestió que garantirà el respecte al territori i a la biodiversitat, a la vegada que ajudarà a conservar el patrimoni rural i contribuirà a revalorar les activitats agràries. A banda d'això, l'Espai promourà la realització de tasques educatives i la valoració del món rural.

També es volen sumar esforços per poder donar resposta a alguns dels problemes que han d'afrontar els ajuntaments i la pagesia, com són ara la vigilància en els espais rurals, el manteniment de camins i recs, la disciplina urbanística pel que fa al barraquisme,o la capacitat d'interlocució amb les administracions competents.

El promotors destaquen el potencial que pot representar una estructura de gestió pensada des del món local amb la participació activa de la pagesia per millorar el suport tècnic a les explotacions, la comercialització o la sensibilització de la ciutadania respecte a la importància de les activitats agrícoles.

La figura d'espai d'interès agrari no vol en cap cas contraposar-se al projecte de Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, que en aquests moments està tramitant el Govern de Catalunya, ja que és del tot compatible amb la resta de qualificacions sectorials que tingui o pugui tenir el territori.

Què és un espai agrari?
Un parc agrari és un espai preservat especialment per al manteniment de l'activitat agrària, cosa que el diferencia de la resta d'espais protegits. La seva finalitat és preservar la superfície agrària, promoure el desenvolupament econòmic del territori i de les explotacions agrícoles, i conservar i difondre'n els valors ambientals, naturals i culturals.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit