• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament organitza una exposició col·lectiva per reivindicar el llegat del polifacètic artista torroellenc Josep Mundet
L’Ajuntament organitza una exposició col·lectiva per reivindicar el llegat del polifacètic artista torroellenc Josep Mundet Imprimir Correu-e

(3.09.09) La Capella de Sant Antoni acull del 5 al 21 de setembre l’exposició «Josep Mundet, present en el Montgrí», un ambiciós projecte cultural que ha promogut l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb l’objectiu de fer patent la petjada encara vigent d’aquest reconegut i polifacètic artista local, desaparegut el 1983, a través de l’obra de quinze autors que van mantenir una relació d’amistat amb ell.

En l’exposició, que s’inaugura dissabte 5 de setembre a les 12 h, es podran veure quadres i escultures de diferents formats i textures, d'artistes que van iniciar la seva activitat artística els anys grisos de la postguerra. Els autors participants són: Jordi Alumà, Josep Badia, Francesc Carulla, Maria Josepa Colom, Francesc Crespo, Rafel Cuartielles, Joan Escudé, Pere Falcó, Francesc Ferrando, Maria Dolors Fossas, Joan Juan, Andreu Martró, Joan Mayner, Antoni Pedrola i Elisa Queralt.

El projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, així com amb la màxima implicació de Maria Rosa Salvat, vídua de Josep Mundet. També han estat molt importants les aportacions dels artistes Rafel Cuartielles, Pere Falcó i Francesc Ferrando.

L’exposició es complementa amb l’edició d’un catàleg que compta amb escrits de Jaume Bassa, amic personal de Mundet, i del crític d’art Josep Maria Cadena.

L’alcalde, Josep Maria Rufí, considera que «aquesta exposició és molt important per al municipi, tant per les peces exposades com per la finalitat de projecte, que pretén posar de relleu la importància del llegat de Mundet, així com reivindicar la vigència de la seva obra».  Recorda que un dels objectius estratègics de l’Àrea de Cultura passa per donar suport a la creació artística i ajudar a difondre l’obra d’artistes, tan consagrats com emergents. En aquest sentit, «la divulgació de l’obra de Mundet hi juga un paper fonamental i el projecte ve a ser un pas més en l’objectiu de posar en alça l’obra d’un artista rellevant de casa nostra».

BREU APUNT BIOGRÀFIC DE JOSEP MUNDET

Josep Mundet i Tarrés (1931-1983), fill de Torroella de Montgrí, és un dels artistes gironins més destacats del segle XX que va dedicar la seva vida artística a l’escultura. La rellevància de la seva obra ha transcendit l’àmbit torroellenc, i avui en dia l’obra de Mundet és coneguda arreu de Catalunya.

Entre els anys 1949-1954 cursa els estudis a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, on obté el títol de professor de dibuix. Durant els seus estudis va aconseguir beques d'estudi per Itàlia i per Espanya. Del 1969 al 1983 exerceix com a professor a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, "la Llotja". Realitzà diferents exposicions a Catalunya i a Espanya tant individuals com col•lectives.

El monument a la sardana i el bust dedicat a mossèn Viver, són dos exemples d'obres escultòriques de Josep Mundet que podem apreciar a la via pública de Torroella de Montgrí.

L’any 2006, la senyora Maria Rosa Salvat, vídua de Josep Mundet, va fer cessió d’una important col·lecció d’escultures, gravats i esbossos, així com de material i eines de treball de l‘artista Josep Mundet. Des d’aleshores, la Casa Pastors, seu de l’Àrea de Cultura, Joventut i Festes i del casal d’entitats del municipi, acull la col·lecció cedida per la senyora Salvat.

Des de la mort de Mundet, s'han realitzat diferents exposicions pòstumes, com la que es van realitzar l'any 1984 a la Capella de l'Hospital de la Santa Creu a Barcelona i a la Capella de Sant Antoni a Torroella de Montgrí. L'any 2006, el Museu de la Mediterrània va acollir una exposició antològica sobre l'escultor. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit