• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes opta a ser la millor destinació sostenible d’Europa
Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes opta a ser la millor destinació sostenible d’Europa Imprimir Correu-e

(02.03.18) Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes ha estat escollida com una de les destinacions finalistes dels prestigiosos premis World’s Best Sustainable Destinations i dimecres vinent, al Saló International de Turisme de Berlín, es podria convertir en la millor destinació sostenible d’Europa. El municipi ha estat escollit per un jurat que representa a 12 organitzacions internacionals, entre un total de les 100 destinacions més sostenibles (100 top-Sustainable Destinations 2017). En concret, es troba entre els 3 finalistes de l’apartat Terra (per al Medi Ambient i el Clima). Les altres categories són Ciutats, Comunitats i Cultural, Natura i Litoral. Les destinacions finalistes també podran optar al premi com a millor de cada part del mon que ha participat en el procés, per exemple The Best of Europe.

The World’s Top 10 Sustainable Destinations
Al final de la cerimònia dels premis, es presentaran les 10 millors destinacions mundials sostenibles: 10 “Best of the Best”, les 10 millors de les millors destinacions mundials que lideren el camí cap a la qualitat, l'atractivitat i la sostenibilitat del turisme. Els guanyadors del premi són exemples de les millors pràctiques pels responsables de destinacions a l’hora d’implicar a les seves comunitats locals en el turisme i evitar problemes de sobrefreqüentació com hem vist en molts llocs emblemàtics i fràgils.

Els governs locals i les àrees protegides tenen mecanismes per assegurar la sostenibilitat turística, però amb prou feines tenien visibilitat en les convocatòries de premis del turisme fins ara.

Això ha canviat gràcies a ITB Berlin, la fira de turisme líder en el món. ITB cedeix el seu auditori principal (Palais am Funkturm) a un nou format de premis i dedicat exclusivament a les destinacions: les Top 100 Destinacions Sostenibles  “Sustainable Destination Top 100 Awards” . Aquesta és l'oportunitat més prestigiosa per mostrar "destinacions verdes" al món.

A més dels Premis del Jurat, es demanarà al públic que voti el Premi de Públic de l'ITB. Aquesta enquesta es realitzarà “on line”, però estarà restringida als que assisteixen a l'esdeveniment.

Reconeixement internacional
L’any passat Torroella de Montgrí-l'Estartit-Illes Medes va ser escollida com una de les 100 destinacions més sostenibles del 2017 a nivell mundial. El rànquing l'elabora l’associació internacional Green Destinations, conjuntament amb una vintena d’organitzacions que treballen per fomentar el turisme sostenible. Amb el guardó es vol donar a conèixer la feina que fan els destins turístics a favor de la sostenibilitat i promoure casos de bones pràctiques. En l'avaluació i selecció dels guardonats hi participen un centenar d'experts internacionals.

Dossier sostenibilitat
Recentment, l'Ajuntament ha editat un exhaustiu dossier divulgatiu professional per donar a conèixer la feina que s'ha fet i s'està fent en el municipi en l'àmbit de la sostenibilitat. Aquest dossier recull l'evolució del planejament municipal, l'aplicació de les diferents figures de protecció mediambiental (PEIN, Xarxa Natura 2000, Parc Natural), l'efecte de la protecció dels espais naturals, les distincions i acreditacions europees de què es disposa, el pla de mobilitat, la gestió de residus, el Pacte per a la sostenibilitat i l'estalvi energètic, i els projectes Life, entre d'altres. Aquest dossier és una bona eina de treball que s'ha utilitzat en diverses fires turístiques internacionals dedicades al turisme actiu i de natura. També s'ha enviat a touroperadors i a mitjans de comunicació especialitzats.

Sistema Europeu d’Indicadors Turístics per Destins Sostenibles
Cal remarcar que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va participar durant el 2014 en el projecte pilot promogut per la Unitat de Turisme de la Direcció General d’Indústria i Empresa (GROWTH) sobre una nova metodologia d’indicadors que ajudin a avaluar la sostenibilitat i competitivitat dels destins turístics europeus. Dels resultats d’aquella prova pilot van sorgir unes jornades que es van realitzar a Brussel·les el novembre del 2015, i un posterior acte de reconeixement, celebrat a l’abril del 2016, a les destinacions que més s’havien implicat en la implementació d’aquests indicadors, en el qual, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí va ser guardonat com a exemples de bones pràctiques.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit