• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Ajuntament i comerços de Torroella de Montgrí “fan front a la liquidació total” del comerç de proximitat
Ajuntament i comerços de Torroella de Montgrí “fan front a la liquidació total” del comerç de proximitat Imprimir Correu-e

(26.02.18) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’associació Montgrí Comerç han unit esforços per reivindicar la importància del comerç de proximitat amb una intensiva campanya de sensibilització que vol fer reflexionar la població sobre el perill de la seva desaparició. La campanya es va engegar divendres quan la vila es va despertar amb la pràctica la totalitat dels seus comerços en "Liquidació Total". Més d'una vuitantena de botiguers van col·locar en els seus establiments grans cartells amb el lema "Liquidació Total del comerç de Torroella de Montgrí". També hi apareixia referenciat el web liquidaciototal.com, a dins del qual s’hi destaca "Últims dies del comerç de proximitat!" i s’hi recull un llistat dels establiment locals. L'impacte inicial de la retolació va generar sorpresa i comentaris de tota mena, per bé que ràpidament es va pensar en què l'acció formava part d'una iniciativa promocional, atès que fins i tot hi havia farmàcies i bars en "liquidació total".

Aquest matí s'ha portat a terme la segona part de la campanya, que ha consistit en la col·locació al damunt dels cartells de divendres, d'un segon rètol amb el tema "Fem front", de manera que el missatge final de la campanya que restarà vigent durant tota la setmana és el de "Fem front a la liquidació total del comerç de Torroella de Montgrí". Avui també s'han instal·lat dues grans pancartes a les entrades del municipi amb el mateix lema.

A més, responsables municipals i dels comerciants han ofert una atenció als mitjans de comunicació per donar detalls de la campanya i explicar-ne els objectius. A l'acte hi han participat l'alcalde, Josep Maria Rufí; el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Marc Calvet; el president de PIMEComerç Girona i de la Confederació d’Associacions de Marxants de Catalunya (COCAM), Josep Maria Vergés, i la presidenta de Montgrí Comerç, Associació de Comerciants de Torroella de Montgrí, Dúnia Oliveras. Tots quatre han col·locat simbòlicament diversos rètols de "Fem Front", per donar el tret de sortida simbòlic a la segona part de la campanya.

Marc Calvet i Dúnia Oliveras han coincidint a destacar la importància del comerç local per a la cohesió social i la dinamització econòmica municipal. Han recordat que les botigues són activitats econòmiques petites si es perceben de manera individual, però  en conjunt són de vital importància per la seva contribució a la dinamització social i econòmica. Malgrat això, el comerç local està passant, en general, uns moments difícils pel context econòmic i perquè han de fer front a canvis accelerats en els hàbits de consum, com per exemple  la liberalització d'horaris, l'impacte de les grans superfícies o els derivats del comerç online, cada cop més present entre els joves.

Calvet i Oliveras recorden que comerços de proximitat no són únicament mitjancers entre majoristes i clients finals, són prescriptors i aporten valor afegit. Per tot plegat, volen evitar el que està passant a grans ciutats amb el tancament de comerços històrics i establiments de proximitat. També posen de relleiu que faciliten abastiment de productes de primera necessitat a persones que no es poden desplaçar i també són una primera porta d'entrada dels joves del municipi que comencen a treballar.

Per la seva banda, l'alcalde, Josep Maria Rufí, ha destacat l'esforç que es fa des de l'Ajuntament i el sector per mantenir el dinamisme del comerç local, per mitjà d'accions conjuntes i també pròpies en l'àmbit de les seves competències. Ha recordat que des de l'Ajuntament es treballa per  reforçar l'atractiu del nucli urbà, oferir eines al sector per millorar la seva competitivitat. Ha destacat els bons resultats que està donant la col·laboració amb el sector per relacionar cultura, comerç i turisme, de manera que els botiguers tenen una presència activa en les diverses fires i festivitats que es desenvolupen durant l'any.

També ha ressaltat els esforços conjunts per donar una imatge unitària, evitar desplaçaments i captar nous clients que facin de la compra a Torroella de Montgrí una experiència. L'alcalde recorda que els beneficis del comerç local es queden al municipi.

La campanya es tancarà el dijous dia 1 de març.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit