• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Diumenge arrenca la 3a Mostra del Cicle Lúcid, d’Art i Poesia a Torroella
Diumenge arrenca la 3a Mostra del Cicle Lúcid, d’Art i Poesia a Torroella Imprimir Correu-e

(07.02.18) El Museu de la Mediterrània dona suport a la creació artística contemporània amb el Cicle Lúcid, d’Art i Poesia a la Sala de Torroella de Montgrí, que s’inicia el diumenge 11 de febrer a les 12 h, amb  la inauguració de l’exposició “Mudances" d’Alba Casaramona i la presentació del poemari Carbassa emergent de David Ymbernon.

LÚCID, I Cicle d’Art i Poesia, neix amb l’objectiu de donar visibilitat i veu a artistes amb la voluntat d’apropar l’art contemporani i la poesia al públic fora dels seus espais habituals. El Museu de la Mediterrània i el bar La Sala, juntament amb la col·laboració de la llibreria El Cucut, s’han unit per crear aquest nou cicle. El cicle continua aquest 2018 amb una doble inauguració, diumenge 11 de febrer a les 12 h del matí, al bar La Sala (plaça Ernest Lluch, Torroella de Montgrí) amb l’exposició “Mudances" d’Alba Casaramona i la presentació del poemari “Carbassa emergent” de David Ymbernon.

Exposició: Mudances d’Alba Casaramona

Una mudança és un retrobament amb les coses i amb el passat, però també un procés de renúncia i de retorn a l’essència. Cal seleccionar, prioritzar, decidir de què desprendre’s i què conservar. I aquí, en el que ens enduem amb nosaltres, sovint es condensa el que som.

L’Alba ens explica «quan els avis van morir, la casa on havien viscut des de joves va ser enderrocada. Començava aleshores una mudança cap al pis dels meus pares on no hi havia prou espai per encabir-ho tot. De tot aquest procés en va quedar només una capsa plena d’objectes útils, d’altres aparentment inútils, joies, fotografies antigues, cartes… Tota una vida en una capsa de cosir.

Ja de petita em fascinaven aquells objectes enigmàtics i sovint me’ls mirava amb curiositat (la mateixa que sento encara ara quan me’ls miro). Recordo especialment una bobina de fil daurat que la meva àvia havia utilitzat per teixir insígnies als uniformes dels republicans en plena Guerra Civil i que vaig decidir col·locar en un lloc privilegiat de la meva habitació. Quan em vaig mudar a la casa on visc, altres objectes de la capsa em van acompanyar i ara formen part essencial del meu espai, però la gran majoria es van quedar allà adormits com de costum».

Mudances (l’última capsa) és un projecte transversal a mig camí entre el comissariat i la instal·lació on hi trobareu una selecció curosa d’alguns d’aquests objectes que per la seva singularitat (documental, estètica, biogràfica) he volgut recuperar i posar en valor. Descontextualitzats, se’ns presenten com ‘objets trouvés’ i ens suggereixen nous relats a partir dels fragments mínims que ens proporcionen. Una reflexió visual sobre els mecanismes de la memòria, sobre com entenem i interpretem les persones, i un cant a la bellesa (i a la fugacitat) de les no tan petites coses. Avui l’última capsa torna a estar de mudança.

Biografia Alba Casaramona

Llicenciada en Humanitats, Màster de Història de l'Art i Màster de Belles Arts en creació artística i especialitzada en gestió i la comunicació cultural. Actualment treballa coordinant diversos projectes artístics i patrimonials, exerceix com a Guia Oficial i es dedica a la difusió de les humanitats a través de xerrades i cursos a diverses institucions. A més, ha estat col·laborant periòdicament a Ràdio 4 amb una secció en directe sobre patrimoni desconegut de Barcelona.

Carbassa emergent és el seu primer llibre individual, on la poesia, com l’art i l’escena, canalitza el joc i les emocions, i, des de la intuïció, Ymbernon paraulitza les seves idees de sempre, a cavall de la descripció i la imaginació, presentant-nos un món disfressat de mirada d’infant que sorprèn per la seva aparença de matèria ingènua sota la qual s’hi amaga un univers creatiu singular que transita de la sentència a la màgia, passant per l’emoció, i de la paraula al color (carbassa).

David Ymbernon (Igualada, 1972) és un artista visual i poeta posseït pel color taronja. Estudia pintura a Tàrrega i amb uns companys de l’Escola d’Arts i Oficis realitza l’obra Encens de Dadà (1994). S’introdueix en el món poètic de la mà de Carles Hac Mor amb la primera Revista Caminada (1995). Comença a exposar a Barcelona i fa les primeres accions i performances a Metrònom, al CCCB, a La Capella… Exposa a Berlín, Madrid, Verona, Nîmes… A nivell escènic se situa entre la poesia visual, el teatre d’objectes i el parateatre. Latung La pilot-cuiner (2000) fou la primera obra de la sèrie de 24 aplegades sota el títol Latung La La, que el porten a participar en tota mena de festivals i fires d’arreu.

La seva poesia s’ha publicat en recopilatoris, com Poesia a la frontera / Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana (March Editor, 2011), Ningú no ens representa-Poetes emprenyats (Setze Vents Editorial, 2011), Ferro (La Breu Edicions, 2009), Evidències cel·lulars / Poesia emergent en català (UAB, 2009), Les Vaques Magres BOUESIA 2007 (Arola).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit