• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies (IM) Informa't sobre el procediment extraordinari de regularització cadastral
(IM) Informa't sobre el procediment extraordinari de regularització cadastral Imprimir Correu-e

Benvolguts veïns,

Us informem que el Ministeri d’Economia i Hisenda està efectuant una regularització cadastral a tot el territori espanyol. Aquest és un procés extraordinari i obligatori previst al Text refós de la Llei del cadastre immobiliari, amb la finalitat d’ajustar les valoracions cadastrals a la realitat dels immobles, per tal que cada propietari tributi per allò que realment té, i evitar greuges comparatius.

Aquest procediment no afecta als immobles que ja tributen correctament.

La Gerència Territorial del Cadastre ha adjudicat els treballs de regularització a l’empresa NEXCAT. En aquest sentit, us informem que durant els propers mesos, tècnics de l’empresa inspeccionaran els exteriors dels immobles i faran fotografies des de la via pública.

Només si es detecten obres noves, ampliacions, reformes o canvis d’ús no declarats es podria iniciar un expedient de regularització, que es comunicarà oportunament per escrit als interessats i, d’entrada, el titular cadastral haurà d’abonar una taxa a la Direcció General del Cadastre de 60 € per cada immoble.

Els propietaris afectats rebran una notificació individualitzada amb la nova valoració cadastral. En cas de disconformitat es podran presentar al·legacions fonamentades, en el termini de 15 dies des de la seva recepció, directament a la Gerència Territorial del Cadastre o bé a les oficines de l’Ajuntament que les trametrà a Girona.

Quan la valoració cadastral sigui ferma s’emetran les liquidacions tributàries que corresponguin, amb un màxim de quatre exercicis retroactius, d’acord amb allò previst a la Llei 58/2003, de 17 de desembre, General tributària.

Paral·lelament, també es podrà determinar un valor cadastral per a les construccions indispensables per al desenvolupament de les explotacions agrícoles, ramaderes o forestals ubicades en sòl rústic, i que fins ara estaven exemptes de tributació.

Per qualsevol dubte, us podeu adreçar a la Gerència Territorial del Cadastre de Girona i també a l’àrea de cadastre del nostre Ajuntament. (Tel. 972 75 81 12 – L'adreça electrònica està protegida contra robots d'spam. Has d'activar Javascript per poder veure-la. )


Cordialment,


Josep Ma Rufí i Pagès
Alcalde

Torroella de Montgrí, 23 de gener de 2018

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit