• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí aprova un ambiciós pla per avançar amb fermesa cap al foment de la igualtat de gènere
Torroella de Montgrí aprova un ambiciós pla per avançar amb fermesa cap al foment de la igualtat de gènere Imprimir Correu-e

(18.01.18) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí vol avançar amb fermesa cap al foment de la igualtat de gènere i la lluita contra la violència masclista en l'àmbit del municipi. Amb aquest objectiu, el Ple de gener ha aprovat per unanimitat un ambiciós Pla Municipal d'Igualtat per al període 2018-2021, en el qual es concreten més de 30 propostes i accions per sensibilitzar, reflexionar i fer efectiva la igualtat d'oportunitats d’homes i dones. Les propostes d’acció del pla estan articulades en diferents eixos: Presència i participació, Formació i Treball, Territori, Sensibilització i Conscienciació i Compromís Institucional.

La regidora d'Acció Social, Roser Font, argumenta que l'Ajuntament ha assumit plenament el compromís institucional d'avançar cap a un nou sistema de relacions personals i comunitàries basades en l’equitat. Explica que es tracta d'un pla transversal, que integra tots els àmbits tant de la vida municipal, com de l'activitat de l'Ajuntament, per la qual cosa implica totes les àrees i aposta per la participació del municipi, del teixit social de Torroella i l’Estartit. Assegura que és aplicable en el context social actual del municipi, és realista, possibilista i amb la mirada cap al futur.

El pla parteix d’un document inicial elaborat fa 10 anys, que s’ha actualitzat i revisat durant el 2017. Com a pas previ, l'àrea d'Acció Social va promoure una fase de diagnosi i un procés de participació dinamitzat a partir d'una mostra representativa de 150 dones a les quals se’ls va enviar una enquesta. Totes elles van poder reflexionar i donar la seva opinió sobre cinc apartats relacionats amb la seva vida personal, social i laboral: Educació,  Treball, Vida familiar, Consciència feminista i Violència masclista. També es va fer una trobada presencial amb un grup de dones per conèixer la seva opinió en relació als aspectes que afecten les dones pel fet de ser-ho i poder recollir les seves propostes d’acció.

Font sosté que la realitat segueix presentant evidències de desigualtats i desavantatges que limiten la possibilitat de desenvolupament de les dones, sigui de manera clara, soterrada o indirecte. De fet encara vivim en un sistema patriarcal que tolera la desigualtat i discrimina a les dones. Discriminar per raó de sexe, de classe social o per racisme suposa una vulneració dels drets humans i per això des de l'Ajuntament creiem que hem d'actuar amb polítiques públiques per eradicar qualsevol tipus de discriminació i hem de sensibilitzar a la població en aquests aspectes, sobre tot al sector més jove. A més, la violència masclista és el reflex de la situació de desigualtat de poder en les relacions entre les dones i els homes.

Taula d'Igualtat
Per implementar i avaluar el pla es crearà un òrgan de participació ciutadana anomenat La Taula d'Igualtat amb presència de representants polítics dels diferents partits amb representació al municipi, la part tècnica de diferents àrees de l’Ajuntament i representants del teixit social del municipi.

Aquest segon Pla, un cop analitzat el context social i econòmic actual, proposa una igualtat respectuosa amb la diversitat i integradora de les especificitats de cadascú, amb mesures transversals elaborades amb perspectiva de gènere i accions positives específiques, que permetin corregir algunes pràctiques socials aparentment neutres i que no ho són. Pretén ser un instrument per analitzar, avaluar i impulsar les polítiques de dones al Municipi de Torroella de Montgrí, contribuint alhora a l’eradicació de les desigualtats produïdes per raó de gènere i a treballar per la igualtat d’oportunitats real de dones i homes d’aquest municipi, i a lluitar contra la violència masclista.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit