• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Territori licita quatre projectes de millora de carreteres del Baix Ter amb una inversió de 18,5
Territori licita quatre projectes de millora de carreteres del Baix Ter amb una inversió de 18,5 Imprimir Correu-e

Xarxa viària del Baix Ter, amb els trams de circulació més conflictius.(30.11.17) El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a licitació els treballs de redacció de quatre projectes de millora de carreteres del Baix Ter, que suposaran una inversió de 18,5 milions d’euros (MEUR). En concret, es tracta del condicionament de la GI-642 i la GI-643 i s’actuarà en tres trams. El primer, el comprès entre La Pera i Parlavà (GI-642) que té una longitud de 3,5 quilòmetres i que comportarà una inversió de 3 MEUR. En el tram entre Parlavà i Serra de Daró (GI-643), l’actuació se centrarà en 3,4 quilòmetres entre la cruïlla de la GI-642, la C-252 i la intersecció amb la GI-644. S’estima que aquests treballs costaran al voltant de 3 MEUR. El tram entre Serra de Daró i Gualta (GI-643), de 4,5 quilòmetres, l’obra se centrarà entre la cruïlla de la GI-644 i la C-31 i suposarà una inversió de 4,5 MEUR. Les actuacions previstes preveuen eixamplar la via fins als 10 metres amb dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals de metre i mig. També es renovarà el ferm, els elements de senyalització i les barreres de seguretat.

El quart projecte de millora serà el condicionament de la GI-633 i la GI-634 entre Colomers i Verges. El tram comprèn 7,1 quilòmetres i preveu l’eixamplament de la carretera amb dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’un metre. També es millorarà el seu traçat, les interseccions i els elements de seguretat a les travesseres de Colomer, Jafre i Verges. El cost d’aquesta obra serà de 8 MEUR.

D’altra banda, el Departament ha licitat l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la variant de Torroella de Montgrí a la C-31, que ha de permetre evitar el trànsit de pas pel nucli urbà i millorar la mobilitat a l’entorn.

Aquest anunci segueix a l'adjudicació el mes d'octubre de les obres per construir un giratori a l'Empalme, actuació pressupostada en 655.000 euros, un dels punts més negres de la xarxa viària del Baix Ter.

Resposta a una reivindicació històrica

Amb aquesta important adjudicació es fa un pas decisiu en el desplegament del pla de millores a les carreteres del Baix Ter que va presentar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, al Consell d’Alcaldes del Baix Empordà, el passat 27 de gener. En aquella presentació, el conseller va concretar els compromisos que ja va avançar el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, uns mesos abans, el 21 d’octubre de 2016, en una reunió al Museu de la Mediterrània, amb alcaldes del territori. Font es va oferir per definir de forma conjunta la planificació i priorització de les actuacions que s'han de portar a terme. Aquesta trobada es va convocar a iniciativa dels ajuntaments de Torroella de Montgrí, Verges, Ullà, l’Escala, Bellcaire i la Tallada d’Empordà que van reunir-se el 30 de setembre a Torroella i van decidir coordinar les seves accions reivindicatives.

Prèviament, el 21 de setembre de 2016, l'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí; acompanyat del primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí, i del regidor de Mobilitat, Josep Martinoy, es van reunir a Barcelona amb el director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, per traslladar-li personalment aquesta reivindicació històrica, que també inclou la petició de resoldre les retencions al pont del Ter. La delegació torroellenca va defensar la resolució de la situació com a «prioritària i irrenunciable», ja que es tracta, sobretot, d'una qüestió relacionada amb seguretat de molts veïns i veïnes que les han d'utilitzar diàriament.

Paral·lelament a les accions institucionals, un important nombre de persones es van organitzar en la Plataforma Prou Víctimes a les Carreteres del Baix Ter, des d’on es van promoure diverses accions reivindicatives, penjada de pancartes i una recollida de signatures, per reforçar el clam unànime del territori i no demorar més una solució urgent.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit