• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Clotas i Serrahima mostren els seus treballs a la Sala de Torroella de Montgrí dins del cicle LÚCID
Clotas i Serrahima mostren els seus treballs a la Sala de Torroella de Montgrí dins del cicle LÚCID Imprimir Correu-e

(29.11.17) El Museu de la Mediterrània dóna suport a la creació contemporània, acostant l’art contemporani i la poesia al públic, més enllà de les parets del propi museu, amb LÚCID, I Cicle d’Art i Poesia a la Sala de Torroella de Montgrí. La segona mostra de LÚCID, al bar la Sala de Torroella de Montgrí, s’inaugura diumenge 3 de desembre a les 12 h, hi anirà a càrrec de Aina Clotas amb l’exposició “Transparent” i la presentació del poemari de Xavier Serrahima “Lleu batec”.

LÚCID, I Cicle d’Art i Poesia, neix amb l’objectiu de donar visibilitat i veu a artistes amb la voluntat d’apropar l’art contemporani i la poesia al públic fora dels seus espais habituals. El Museu de la Mediterrània i el bar La Sala, juntament amb la col·laboració de la llibreria El Cucut, s’han unit per crear aquest nou cicle.

“Transparent” d’Aina Clotas

És un projecte on el dibuix en blanc i negre pren el protagonisme. Una metàfora de la societat on el centre d’atenció de les imatges no és ni la persona ni l’objecte sinó una situació en sí, que és transparent. En aquest projecte, l’Aina vol mostrar la relació inactiva però pròxima entre l'individu i l'entorn.  Els individus retratats en les imatges són inactius i no reaccionen als factors del seu voltant, com el pas de la llum, el temps i tampoc el devanir de les coses. El centre de les imatges no és la persona o objecte capturat si no la seva situació, per això el nom de transparent.

La mostra es compon de quatre peces (quatre dibuixos de llapis paper de 100x 70 cm) i petits dibuixos i sketches que l’acompanyaran. Una exposició nascuda amb la voluntat de traspassar els límits de les tècniques tradicionals del l’art per poder trobar un llenguatge propi i personal.

Aina Clotas

(Verges, 1987) Va desenvolupar interès per l'art ben aviat. El seu interès no estava centrat només en les arts plàstiques, si no també en el cinema, fotografia, etc. Després d'haver estudiat audiovisuals, va decidir formar-se en arts plàstiques des d’una basant clàssica. Es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, i va fer el programa de perfeccionament en dibuix i pintura tradicionals a la Barcelona Academy of Art on, a més d’altres acadèmies, imparteix classes actualment. Més informació a www.ainaclotas.com

“Lleu batec” de Xavier Serrahima

“Lleu batec” és la darrera obra poètica de Xavier Serrahima que es presentarà a la Sala de Torroella de Montgrí diumenge 3 de desembre a les 12h. Antoni Clapés ha escrit en l’epíleg d’aquest poemari: “El lector té a les mans un llibre savi, reposat, breu. De lectura plaent, el “lleu batec” que traspuen els textos condensen un dir que defuig missatges blans ornats amb belles i velles paraules. Poemes objectius, en el rasant entre el pensament i la lírica més pura, més essencial.”

Xavier Serrahima

(Terrassa, 1966) Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona és un novel•lista, poeta i crític literari català. La seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris, tant en poesia com en narrativa, infantil i per a adults. Ha publicat tres poemaris: Lleu batec, Curbet Edicions, 2016; Engrunes d’hores, Cap Béar Éditions, 2012 i Vent dels dies, Ajuntament de Castelló de la Plana, 2011. Dos llibres infantils: Les amigues, Ajuntament de Castelló de la Plana, 2010 i l’adaptació juvenil de L’ase d’or d’Apuleu, Editorial Teide, 2011, traduïda al castellà l’any següent. I una novel·la Al pic de l'hivern ens aturàrem descansar sota un arbre, Editorial Gregal, 2015. El 2011 va rebre el Premi Internacional de Literatura Antonio Machado. Ha col•laborat en el suplement cultural d’El Punt Avui, el Diari de Terrassa, Núvol, Llibertat.cat i en la revista infantil Tretzevents. Més informació a www.xavierserrahima.cat

Què és el Lúcid?

LÚCID, I cicle d’Art i poesia neix amb l’objectiu de donar visibilitat i veu a artistes amb la voluntat d’apropar l’art contemporani i la poesia al públic, més enllà de les parets del Museu de la Mediterrània i la llibreria El Cucut. Així, el bar La Sala i el Museu de la Mediterrània juntament amb la col•laboració de la Llibreria “El Cucut” s’han unit per crear aquest nou cicle.

De fet, des de la seva creació, el Museu de la Mediterrània ha apostat per apropar l’art contemporani al públic. Amb diferents cicles el museu ha aplegat a diferents creadors, especialment, els mes vinculats al territori. Sense la intenció d’abandonar aquest esperit, el museu aposta per expandir les seves sales en altres espais del poble i donar oportunitat a nous artistes. Així es com el bar La Sala de Torroella, amb una personalitat i idiosincràsia pròpies, es converteix en un nou espai expositiu vinculat al museu.

Al seu torn, aquesta expansió ve acompanyada de poesia. Amb la col•laboració de la llibreria El Cucut, les exposicions d’art contemporani es combinen amb una descoberta poètica especial i única.
Aquest nou cicle d’art contemporani és a cura de l’artista Mar Serinyà i de la poeta Rosa Pou que dirigeixen i coordinen la programació. A cada mostra del LÚCID es presentarà un artista plàstic i un poeta ensems. Rosa Pou, qui escull la poesia en funció de l’obra visual presentada, crearà un poema inèdit per a cada inauguració, que serà presentat in situ.

Del Cicle Lúcid, n’han nascut les nits poètiques: TRANSLÚCID, on artistes de diferents disciplines, amb la poesia com a fil conductor, presentaran noves propostes també a la Sala.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit