• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament instal·la dos punts d'informació interactius a la via pública
L'Ajuntament instal·la dos punts d'informació interactius a la via pública Imprimir Correu-e

(14-8-09) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha volgut millorar l’accés que tenen a la informació municipal tant els veïns com els visitants mitjançant la instal·lació de dos punts d’informació digital que es comercialitzen amb el nom d’Smartpoint. Es tracta d’un innovador canal de comunicació interactiu, permanentment actualitzat a través de la xarxa wifi/wimax municipal. Aquests aparells es converteixen en un element més del mobiliari urbà, perfectament integrats, i ofereixen a l’usuari accés a tot tipus d’informació ciutadana, com notícies, agenda cultural, farmàcies de guàrdia, telèfons d’interès, allotjaments, restauració, informació bàsica del municipi, etc. Una bona part del contingut que s’hi mostra, principalment la que té un component més turístic, es troba traduïda al castellà, anglès i francès.

A l’Estartit s’ha col·locat a la plaça de l’església, a la zona de cabines de telèfons, i a Torroella de Montgrí al passeig de Catalunya, a l’alçada de carrer Primitiu Artigas. També disposa d'espais estàtics que es poden utilitzar per a publicitat i altres informacions com un mapa del municipi o els punts d'interès turístic.

L’Smartpoint està format per una estructura d’acer galvanitzat a l’interior i d’acer inoxidable a la part externa i compta amb una pantalla plana LCD de 46” i una botonera interactiva que està situada a l'alçada adequada perquè les persones amb cadira de rodes i persones grans hi accedeixin sense obstacles.. La pantalla està protegida amb un vidre laminat antivandalisme de tres capes. Es tracta d’un element que s’ha ideat amb el propòsit d’instal·lar-lo en zones de gran afluència de turistes i ciutadans, amb la qual cosa està preparat per a un ús intensiu.

El nou punt d’informació funciona de dilluns a diumenge, de les 7 del matí a la 1 de la matinada, a Torroella; i de 7 a 12 h i de 4 a 1 de la matinada, a l’Estartit.

La iniciativa de l’Ajuntament s’ha gestionat des de les àrees de Promoció Econòmica i de Turisme, amb l’objectiu d’oferir un servei innovador d’informació al ciutadà i alhora promocionar els esdeveniment firals, els mercats, l’art i la cultura del municipi. La iniciativa s’emmarca en el procés de millora constant dels serveis municipals, que té en la innovació un dels seus elements estratègics, perquè a banda de fer-los més eficients, incideix en donar una imatge de modernitat que és molt bon valorada tant pels ciutadans com pels nostre visitants.

La seva instalació compta amb una subvenció del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, a través del programa Pladetur; i de l’àrea de Promoció Econòmica i Noves Tecnologies de la Diputació de Girona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit