• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Comença la campanya de vacunació contra grip
Comença la campanya de vacunació contra grip Imprimir Correu-e

(24.10.17) Dilluns es va iniciar la campanya de vacunació contra la grip a les 4 ABS del Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) —Torroella de Montgrí, Palamós, la Bisbal d'Empordà i Palafrugell— que s’allargarà fins al 30 de novembre.

Durant els primers 15 dies, els infermers i infermeres dels Centres d’Atenció Primària (CAP) i dels consultoris del Baix Empordà obriran agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc a qui es recomani vacunar. Pots informar-te sobre la vacunació amb el teu infermer/a de referència i demanar hora trucant al 972 60 92 22 de dilluns a divendres de 8 a 15h.

Passats aquests 15 dies i si encara queden vacunes disponibles, es podrà sol·licitar hora de vacunació a l’infermer o infermera de referència del CAP.

La higiene de mans als CAPs
Una de les accions que es realitzaran als diferents CAP serà la instal·lació d’una taula informativa a l’entrada del centre amb una ampolla de solució alcohòlica per facilitar la higiene de mans, una de les principals recomanacions a l’hora d’evitar els contagis per la grip.

A banda, també es reforçarà el missatge per a la prevenció i recomanacions als CAP amb un rollup amb les principals recomanacions de prevenció amb els símptomes i també suports de sobretaula a les consultes i les pantalles informatives dels centres durant tota la temporada de vacunació.

La vacunació a la ciutadania i als professionals
El 2016, es van vacunar un total de 10.578 persones de les 4 ABS que suposava gairebé el 40% de la població en situació de risc (39,98%).  On més persones es van vacunar va ser a Palafrugell amb 3.484 persones (39,74%), però si es té en compte el % més alt de població vacunada va ser a Torroella amb un 45,30% i un total de 1.902 persones. A Palamós es van posar 3.314 persones (38,52%) i a La Bisbal 1.879 (38,45%).

Paral·lelament a la campanya a la ciutadania, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE també realitza una campanya de vacunació interna a tots els professionals sanitaris, ja que també és un dels col·lectius diana que poden ser transmissors del virus. En total, es van vacunar 383 treballadors i treballadores, gairebé 1 de cada 4 d’empleats (23,9%). Aquesta dada és gairebé 3 punts per sobre de la mitjana catalana (21,19%). Per col·lectius, els metges (46,5%) i infermers/es (27,9%) van ser els que més es van vacunar contra la grip.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit