• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies El Ple rebutja per unanimitat la violència de la policia espanyola l'1 d'octubre
El Ple rebutja per unanimitat la violència de la policia espanyola l'1 d'octubre Imprimir Correu-e

(06.10.17) El Ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar ahir al vespre una moció promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACNM, en la qual es condemna de manera enèrgida la violència injustificada generada per l'Estat espanyol amb motiu del Referèndum, contra els veï i veïnes de pobles i ciutats de Catalunya.

A continuació reproduïm íntegrament el contingut de la moció:

«El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarà a la història a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violència davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Però sobretot restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democràcia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Per aquest motiu, els grups municipals de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí acorden:

1r. Condemnar de forma enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia. Unes agressions dictades pel govern de l’Estat que van provocar més de 900 ferits, quatre d’ells ingressats en centres hospitalaris.

2n. Donar tot el suport a les persones ferides durant les càrregues policials d’ahir a Catalunya.

3r. Exigir la retirada dels efectius policials del Cuerpo Nacional de Policia i la Guardia Civil enviats de manera expressa per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Demanar que el Govern de l’Estat assumeixi totes les responsabilitats pels danys personals i materials conseqüència d’aquesta brutal repressió.

4t. Demanar la dimissió del Delegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Enric Millo, com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals i declarar-lo persona non grata al nostre municipi.

5è. Reconèixer l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, tot i l’estat de terror que va voler imposar l’Estat espanyol, i als qui se’ls va usurpar el vot ja dipositat dins d’urnes requisades.

6è. Demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional.

7è. Deixar constància que els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.»

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit