• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament referma que Torroella de Montgrí ja és municipi lliure de correbous i no procedeix reobrir el debat
L’Ajuntament referma que Torroella de Montgrí ja és municipi lliure de correbous i no procedeix reobrir el debat Imprimir Correu-e

(13.09.17) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha desestimat la petició de convocatòria d’un ple extraordinari formulada pels grups municipals de COET i PDeCAT per debatre sobre una consulta en relació amb la festa de les vaquetes. La decisió s'ha pres en base a un informe dels serveis jurídics on es conclou que l’objecte de la sol·licitud és un tema ja debatut en el plenari (05.05.16), on tots els regidors s’hi van poder manifestar, que ha tingut unes conseqüències jurídiques determinants, com son la modificació de l’annex de la llei 34/2010 i la supressió de Torroella de Montgrí com a municipi en el que se celebrava aquesta festa (23.03.17). En aquest sentit, es recorda que existeix jurisprudència segons la qual resulta improcedent la convocatòria d’una sessió extraordinària a petició de la quarta part de regidors per tornar a debatre, reobrir o reconsiderar assumptes ja debatuts pel ple municipal d’un procediment ja tramitat i tancat.

En el decret d’alcaldia, que s’ha notificat aquest migdia, també es recorda que el PDeCAT ja va presentar el passat mes de juny una moció amb l’objecte d’incloure en el Ple un punt relatiu a la celebració de la festa de les vaquetes, i demanar la celebració d’una consulta popular. L’ajuntament va resoldre no admetre a tràmit la petició i no incloure la moció en l’ordre del dia ja que l’objecte de la sol·licitud era un tema ja debatut i el seu procediment administratiu va ser tramitat oportunament fins a la modificació de l’annex de la llei  34/2010.

En relació amb aquesta desestimació, es recorda que el decret de no admissió va ser objecte de denúncia davant del departament de Governació i Administracions Públiques per part del grup municipal PDeCAT. En conseqüència, el departament de Governació únicament va fer una petició d’informació a l’ajuntament que va respondre enviant tant el decret com l’informe que el sustentava.

La naturalesa de l’argumentació és la mateixa que ara s’exposa per no admetre la celebració d’un ple extraordinari per a una consulta. La resposta es fonamentava en el fet que l’ajuntament disposa de fonaments jurídics suficients per no admetre les peticions destinades a reobrir un procediment ja tramitat i tancat. En aquest sentit, l’ajuntament no ha rebut de la Generalitat cap requeriment de nul·litat per acte presumptament contrari a dret, en relació amb aquest assumpte.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit