• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El conseller Mundó inaugura la nova seu del Jutjat de Pau de Torroella de Montgrí
El conseller Mundó inaugura la nova seu del Jutjat de Pau de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(21.06.17) El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha presidit aquest matí l’acte institucional d’inauguració de la nova seu del Jutjat de Pau de Torroella de Montgrí, que s'ha emplaçat al popular edifici municipal de les Peixateries, a la plaça Pere Rigau. Prèviament a l’acte protocol·lari, Mundó ha visitat l’ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Josep Maria Rufí, i per diversos regidors, amb qui ha mantingut una reunió de treball al despatx d’alcaldia. El conseller de Justícia ha signat en el Llibre d’Honor i ha estat obsequiat amb un llibre on s’explica la història del municipi. En la seva visita institucional a Torroella de Montgrí, Mundó ha estat acompanyat pel delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i pel director dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy.

En acabar la trobada a la casa de la vila, on el conseller ha visitat part de les dependències i ha saludat alguns dels treballadors municipals, la comitiva institucional s’ha desplaçat fins al Jutjat de Pau. Aquí han estat rebuts per Narcís Coll, jutge de pau titular, i Marina de Quintana, jutgessa de pau suplent. A l’acte també hi ha assistit Genís Dalmau, president de l’EMD de l’Estartit i Xavier Ten, president de l’Associació Catalana en Pro de la Justícia, entre representants del món local.

Abans de visitar l’interior de les noves dependències, s’han portat a terme els parlaments, a peu dret, a l’exterior del nou edifici, que ha estat remodelat, en bona part, per la brigada municipal.

El jutge de pau, Narcís Coll, ha agraït ben sincerament la visita del conseller i els esforços de l’Ajuntament per millorar les condicions de treball i d’atenció al públic del servei. També ha refermat, entre d’altres coses, el seu compromís per aconseguir la major agilitat possible en tots els tràmits que gestiona el jutjat i ha avançat la seva voluntat de poder continuar en el càrrec, amb vocació de servei i proximitat al ciutadà.

Tot seguit ha intervingut l’alcalde, Josep Maria Rufí, que ha agraït la paciència del jutge i el personal del jutjat de pau durant el temps que han estat treballant de manera provisional en d’altres equipaments municipals. Sobre les noves instal·lacions, ha destacat la seva bona accessibilitat i el seu emplaçament en un espai emblemàtic del nucli antic de la vila. Rufí també ja aprofitat la seva intervenció per agrair al conseller la feina que s’està fent des del Govern de la Generalitat en aquests moments claus de construcció d’un nou país i ha expressat el convenciment que un nou país també representarà una nova justícia, independent, i ben allunyada del model actual de l’Estat espanyol.

El conseller Mundó ha tancat el torn de parlaments amb una clara reivindicació de la feina discreta, sovint desconeguda, però importantíssima tasca que desenvolupen els 898 jutjats de pau de Catalunya. Per aquest motiu, considera que actes com el d’avui serveixen per visualitzar i poder explicar aquesta feina. El conseller també ha coincidit amb l’alcalde en la seva reflexió sobre la necessitat de construir un model de justícia diferent de l’actual i el seu convenciment que un nou país el farà possible.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit