• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí acull la primera jornada de treball de gestors de parcs naturals de Catalunya
Torroella de Montgrí acull la primera jornada de treball de gestors de parcs naturals de Catalunya Imprimir Correu-e

(16.06.17) Mig centenar de persones relacionades amb la gestió dels parcs naturals de Catalunya es troben avui Torroella de Montgrí en una intensa jornada de treball per intercanviar experiències i aprofundir en aspectes relacionats amb l'aplicació de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) i el producte local. Entre els assistents hi ha responsables polítics i tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat, presidents de les juntes i directors de parcs, alcaldes, regidors, membres de la Comissió Permanent del Parc i representants d’empreses i del sector turístic.

Es tracta de la primera trobada d’aquest tipus que reuneix els principals gestors d’espai naturals de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar el treball en xarxa i posar en comú reptes de futur. La jornada s'estructura en dues parts. En la primera, que s'ha celebrat aques matí a l'Auditori Teatre Espai Ter, s'han portat a terme diverses ponències i un tastet, a l'hora d’esmorzar, de productes locals del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

La presentació ha anat a càrrec de Marta Subirà, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat; Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí i Narcís Coll, president de la Junta Rectora del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

L'alcalde, a banda de donar la benvinguda i agrair al departament l'elecció del municipi per celebrar aquesta important trobada, ha aprofitat la seva intervenció per exposar les seves inquietuds sobre la necessitat de fer compatible la preservació del territori, amb els seus usos i la generació d'activitat econòmica, sigui pel turisme o l'agricultura. Per tot plegat, ha assegurat que el gran repte de futur és el de la gestió. Actualment, Torroella de Montgrí aporta el 80% de la superfície del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

En acabar les presentacions a l'Espai Ter, a partir de les 12 h, els assistents han visitat una empresa de producció de sucs de poma, sidra i altres derivats de poma i un camp d'arròs de l'Estany de Pals. Després de dinar, hi ha programada una visita a la Pletera, on s'està portant a terme un projecte Life per recuperar les antigues maresmes, i un recorregut en vaixell per les Medes i la costa del Montgrí, durant el qual es faran diferents presentacions relaciones amb gestió i creació de producte. Finalment, la jornada de treball acabarà a l'EMD de l'Estartit, amb la sessió de conclusions.

D'esquerra a dreta, Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí; Marta Subirà, secretària de Medi Ambient; Sandra Bartomeus, regidora de Medi Ambient i Sandra Pibernat, regidora de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, durant la degustació de productes locals del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, al vestíbul de l'Auditori Teatre Espai Ter. 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit