• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El nou director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala, visita Torroella de Montgrí
El nou director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala, visita Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(19.05.17) El nou director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, Pere Sala, ha visitat aquest matí Torroella de Montgrí i ha mantingut una trobada amb l'alcalde, Josep Maria Rufí, que ha pogut explicar-li de primera mà diferents aspectes de la gestió municipal relacionada amb la protecció i posada en valor del territori.

Jornada «(Des)fer el territori. Pràctiques cultural i regeneració del paisatge»

Sala, ambientòleg de professió i coordinador de l'Observatori, va ser nomenat director de l'entitat el passat 29 de març, en substitució del catedràtic de Geografia Humana, Joan Nogué, que dirigia l'entitat des de la seva creació al 2004. El nou director s'ha desplaçat aquest matí fins a Torroella de Montgrí per participar, juntament amb la tècnica de l'Observatori, Laura Puigbert, en una reunió de treball amb el director del Museu de la Mediterrània, Gerard Cruset, amb motiu de l'organització conjunta, el proper 17 de juny, de la jornada «(Des)fer el territori. Pràctiques cultural i regeneració del paisatge». En aquesta jornada hi participaran ponents de primer nivell que parlaran de desurbanització, paisatge i art.

La col·laboració entre l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, el Museu de la Mediterrània, la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis i l’Observatori del Paisatge per coorganitzar aquesta jornada s'ha materialitzat a partir del desenvolupament al municipi del projecte Life Pletera. La iniciativa de desurbanització, restauració i restitució dels valors naturals i paisatgístics de l’antiga maresma de la Pletera ha estat molt ben valorada des dels seus inicis per aquest ens d'assessorament de l'administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge. L'Observatori del Paisatge també està seguint amb molta atenció i interès el desenvolupament del projecte d'art contemporani que s'està portant a terme en el marc del Life Pletera.

L’alcalde, Josep Maria Rufí, ha valorat molt positivament que l’Observatori hagi accedit a col·laborar en l’organització a Torroella de Montgrí d’una jornada tècnica d’aquesta rellevància, que en el cas del municipi, encaixa a la perfecció amb l’esperit de la gestió municipal i també amb els objectius del Life Pletera. Per Rufí, les jornades també ajudaran a projectar cap a l’exterior, i sobretot entre un públic especialitzat, els esforços que es fan a Torroella de Montgrí per convertir el territori i el paisatge en un element de dinamització local.

Les xerrades de la jornada seran al matí i a la tarda es farà una visita a la Pletera, on es presentaran «in situ» dos dels projectes artístics i es farà una intervenció a la caseta elèctrica. La jornada és gratuïta, oberta al públic general i no requereix d'inscripció prèvia. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit