• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Espai Ter s'estrena com a residència d'un curs internacional de dansa contemporània
L'Espai Ter s'estrena com a residència d'un curs internacional de dansa contemporània Imprimir Correu-e

(19.05.17) Al llarg d’aquesta setmana, 15 els alumnes de SEEDs, la formació professional de la companyia de dansa contemporània CobosMika, han participat a l'Espai Ter en un taller formatiu de videodansa, en el marc d’un projecte de formació de dansa internacional.  Aquest és el primer pas per establir relacions amb les companyies destacades del territori que permetin situar l’Espai Ter com un espai de residència i de formació en l'àmbit de la dansa contemporània. En aquest sentit, l’Auditori Teatre Espai Ter i la companyia de Dansa CobosMika han arribat a un acord per fer estades artístiques a l’equipament. L’acord representa una important oportunitat per diversificar els usos de l’equipament i donar-li una major projecció exterior.

CobosMika, una companyia de dansa internacional de referència

CobosMika és el nom d’una de les companyies de dansa contemporània més destacades de Catalunya dirigida pels ballarins Peter Mika i Olga Cobos, que formen CobosMika, l’any 2000. Prèviament, Olga y Peter, havien destacat com a ballarins a reconegudes companyies destacades com Rui Horta S.O.A.P. Dance Theatre (Frankfurt), Russell Maliphant Company (London) o Ballet Gulbenkian (Lisboa).

CobosMika ha estat premiada amb prestigiosos premis com el 1er Premi al millor treball coreogràfic “Robin Howard Foundation” del teatre The Place en Londres o el 1er Premi al millor treball coreogràfic “Fördertanz Preise” de Munich (2003, bianual).

Els seus espectacles es caracteritzen per un llenguatge coreogràfic atrevit, explosiu i virtuós que combina la dansa amb la improvisació i afegeix elements de les arts marcials, la dansa urbana, les acrobàcies o el teatre físic. Han presentat les seves creacions a través d'una àmplia gamma de plataformes nacionals i internacionals com el Festival d’Avinyò, el Beijing Dance Festival, Temporada Alta o Sismògraf.


L’Espai Ter, espai de residència, de treball i d’enregistrament.

Des de l’any 2016, un cop completades les principals inversions a l’equipament es treballa per convertir l’Espai Ter en un centre de residència, de treball i d’enregistrament.  

En aquest sentit, l’any 2016, va acollir el projecte Matèria del temps, del músic torroellenc Jordi Molina. Durant una setmana, els músics d’aquest projecte varen poder assajar els temes que posteriorment varen presentar a la Fira Mediterrània de Manresa i a l’Espai Ter en concert.

Al mateix temps, l’equipament ha acollit l’enregistrament de dos projectes. L’any 2016 va tenir lloc l’enregistrament del CD + Book del músic Joel Bardolet Interwined paths i l’any 2017 s’ha acollit l’enregistrament d’anuncis i de músiques de pel·lícula amb la Giorquestra.

El mes de setembre de 2017, està prevista la gravació d’un altre CD de música clàssica.    

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit