• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El festival de fotografia "Mirades" 2017 doblarà el nombre d'exposicions
El festival de fotografia "Mirades" 2017 doblarà el nombre d'exposicions Imprimir Correu-e

(16.03.17) L’associació Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí organitza de l’1 al 24 d’abril la cinquena edició del festival biennal de fotografia Mirades. El president de l’entitat i coordinador del festival, Vicenç Rovira, destaca “l’augment quantitatiu i qualitatiu d'aquesta ediciól”, ja que, per exemple, les exposicions han augmentat en més d’un 50% (de 16 de l’edició anterior a 25 de la d’aquest 2017). A més, enguany s’han rebut propostes de tot Catalunya i de l’Estat espanyol, així com també de diversos països de Sudamèrica, Nova York, entre d’altres indrets i que han suposat triplicar el seu nombre en comparació a l’edició del 2015.

Per poder donar cobertura expositiva a les 25 exposicions programades s’ha decidit ampliar l’indret i ubicació de les exposicions a d’altres poblacions properes a Torroella de Montgrí i l’Estartit, com la Bisbal i Ullà.

Cal recordar que per tal de participar en aquest festival en alguna de les exposicions programades es van lliurar els dossiers de presentació amb les propostes de cada fotògraf abans del 17 d’octubre de 2016. Els treballs seleccionats per un jurat -totalment independent a l’associació- es van fer públics el 21 d'octubre de 2016.

Com a novetat, Rovira ha destacat la projecció de pel·lícules en el Cinema Montgrí on els interessats podran acudir gratuïtament. Cal ressaltar la pel·lícula documental La Sal de la Tierra sobre la vida i treball del prestigiós fotoperiodista brasiler Sebastiao Salgado, membre de l'agència Magnum i guanyador de diversos premis World Press Photo, del Hasselblad i el Príncep d'Astúries de les Arts; el 2001 fou nomenat representant especial d'UNICEF, i és membre d'honor de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències dels Estats Units.

Respecte a les xerrades cal destacar la que realitzarà Samuel Aranda, guanyador del World Press Photo (any 2012) i Premi Nacional Espanyol de Fotografia, Ortega y Gasset (2016). Samuel Aranda, a més, ha estat col·laborador de diverses publicacions internacionals com National Geographic, Sunday Times Magazine, Stern, Le Monde, El Pais Semanal, The New York Times...

Alhora, també hi participarà, durant el festival, el secretari d’organització del Sindicat de la Imatge UPIFC (Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya), Lluís Salom, que centrarà la seva conferència sobre l’actualitat, problemes i defensa de la professió fotogràfica, acompanyat de diversos i interessants documentals audiovisuals.  A aquest sindicat hi són afiliats molts (o la majoria) dels més reconeguts i prestigiosos fotògrafs de la professió, sobretot del fotoperiodisme i que han estat guardonats amb diversos premis com Pulitzer, World Press Photo, Visa pour la Image, Creu de Sant Jordi... entre d’altres moltes distincions.

També, i com ha comentat Vicenç Rovira, s’ha pogut mantenir, consolidar i, inclús, augmentar els participants a la Fira de Fotografia i que es celebrarà el dia 22 d’abril.

El festival converteix, així, a Torroella de Montgrí, i durant uns dies, en un important punt de trobada per a tots aquells aficionats i professionals de la fotografia, a més de totes aquelles altres persones que vulguin apropar-se a l’art, la comunicació i la cultura a partir de la fotografia.

Espais on es realitzarà alguna activitat del festival

Museu Palau Solterra – Fundació Vilacasas / Museu de la Mediterrània / Biblioteca Pere Blasi / Espai Ter / El Recer / Convent dels Agustins / Claustre de l’Hospital / Capella de Sant Antoni / Cinema de Torroella de Montgrí / EMD de l’Estartit / Club Nàutic Estartit / Centre Cultural Sant Andreu d’Ullà / Castell de La Bisbal.

Col·laboracions i adhesions

El festival, a més, compta amb la col·laboració del propi Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’Ajuntament d’Ullà, l’Ajuntament de la Bisbal, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal del Baix Empordà, el Museu de la Mediterrània, Espai Ter, Palau Solterra- Fundació Vilacasas, Fundació Mascort, ACTM Montgrí Comerç, Llar de Jubilats, INSPAI, Patronat de l’Hospital, Cinema de Torroella de Montgrí, Sindicat de la Imatge UPIFC, entre d’altres entitats i institucions.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit