• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Les XII trobades de Música Mediterrània 2017 es dedicaran a les músiques de l'exili
Les XII trobades de Música Mediterrània 2017 es dedicaran a les músiques de l'exili Imprimir Correu-e
TrobadesdeMusicawweb(23.02.17) Les XII Trobades de Música Mediterrània, que se celebraran el divendres 31 de març i el dissabte 1 d'abril, es dedicaran enguany a les músiques de l'exili. S'implementa, doncs, un canvi en relació amb les passades edicions, en què les jornades estaven centrades  en un únic territori. Aquest any s'aposta per un eix que uneixi les músiques de la Mediterrània i d’aquesta manera poder donar veu a una gran multitud de sons i músiques.

La Mediterrània ha estat al llarg de la seva història l’escenari de grans moviments de persones. Actualment som espectadors d’exilis al pròxim orient com el cas de Síria però altres vegades hem estat protagonistes, com al 1939. A partir dels exilis, els refugiats, els moviments de pobles i cultures aprofundirem una mica més per descobrir com sona la Mediterrània.
 
Unes trobades de música que potencien els tallers oferint una desena de càpsules formatives de dues hores per a professionals i semi-professionals. Però que també fomentaran la vessant més popular i lúdica oferint a l’Illa Cultural (a la plaça de la vila) tallers, concerts, audicions, master class per totes les edats i per tots aquells que es vulguin acostar a la Mediterrània a partir dels seus sons, balls i músiques.
 
Les trobades, organitzades pel Museu de la Mediterrània, van néixer amb la voluntat de posar en comú diferents experiències musicals d'arrel tradicional a la Mediterrània lligades amb Catalunya. Amb aquest pretext, es convida una àrea geogràfica perquè mostri la seva cultura i a partir de tallers, audicions, conferències i tallers s’ofereix la possibilitat als participants d’endinsar-se en experiències de cant, música i ball. Són un punt de trobada i de formació musical únic a Catalunya i a la Mediterrània, que permet la descoberta i el coneixement de la diversitat de la música d'arrel del Mare Nostrum, amb activitats enfocades, sempre, des d'una perspectiva pràctica i participativa. Estan molt orientades a persones vinculades amb el món de la música i/o de la cultura popular, però sempre es programen activitats obertes al públic en general.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit