• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Estartit tornarà a ser el punt de sortida de l'exigent Oncoswin 2017 contra el càncer de mama
L'Estartit tornarà a ser el punt de sortida de l'exigent Oncoswin 2017 contra el càncer de mama Imprimir Correu-e
(16.02.17) L’Estartit tornarà a ser el punt de sortida l’17 de juny de la segona edició de l’Oncoswim, una cursa solidària de natació en aigües obertes que acabarà a Calella de Palafrugell (30 km). La Fundació Oncolliga Girona i el CN RadikalSwim han tornat a sumar esforços per organitzar aquest repte esportiu i solidari que consisteix a recórrer nedant en equips de quatre persones els 30 km que separen la platja de l’Estartit de la platja de Port Bo, a Calella de Palafrugell, passant per les Illes Medes i les Illes Formigues. Per segon any consecutiu, els diners recaptats amb aquesta travessia solidària es destinaran a finançar un projecte d’investigació impulsat per la Universitat de Girona sobre el càncer de mama triple negatiu, un subtipus de càncer molt agressiu que afecta sobretot dones joves i que representa el 20% de tots els càncers de mama diagnosticats.
 
L’esperit del repte esportiu continua essent el mateix que l’any passat. Els equips poden triar entre dues modalitats: relleus (com a mínim un membre de l’equip haurà d’estar sempre a l’aigua) o en grup (els quatre nedadors fan tot el recorregut junts i compten amb un cinquè integrant de l’equip que fa tasques de suport a l’embarcació). Els equips participants tindran un temps màxim de 12 hores per finalitzar la prova, per motius de seguretat. Es tracta d’una prova exigent a nivell físic, motiu pel qual els participants han d’acreditar que tenen capacitat per a realitzar-la, és a dir, que han de ser capaços de fer 3.000 metres en piscina en menys d’una hora. Durant la travessia, els equips aniran acompanyats en tot moment per una embarcació amb patró, i també hi haurà altres embarcacions i caiacs que faran seguiment durant el recorregut.
 
Paral·lelament, el mateix 17 de juny a la tarda, se celebrarà una prova de natació més popular, que s’espera que atregui desenes de participants. Es tracta de la Milla Solidària Oncoswim, una prova d’1,5 km que consisteix a recórrer nedant la distància entre la platja de Llafranc i la de Port Bo, a Calella de Palafrugell. L’objectiu dels organitzadors és que l’arribada dels nedadors de la Milla Solidària coincideixi amb la dels primers equips de l’Oncoswim de 30 km.
 
Inscripcions obertes
Les inscripcions a les dues proves ja es poden fer a través de la pàgina web www.oncoswim.cat. En el cas de l’Oncoswim, el preu de la inscripció és de 150 euros per als participants amb llicència federativa i de 161€ per a aquells que no disposin de l’esmentada llicència. En el cas de la Milla Solidària el preu de la inscripció és de 12 euros (15 euros en el cas de no comptar amb llicència federativa).
 
 
El te verd i el tractament del càncer de mama triple negatiu
Més enllà del repte esportiu, l’Oncoswim es planteja sobretot com un repte solidari. Per això, per poder participar a l’Oncoswin els equips hauran de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import de 500 euros. Per segon any consecutiu els diners recaptats es destinaran a finançar un projecte d’investigació sobre el càncer de mama triple negatiu desenvolupat pel Grup de Recerca en Noves Dianes Terapèutiques (TargetsLab) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, en estreta col·laboració amb l’Institut Català d’Oncologia a Girona (ICO-Girona).  

El projecte consisteix a fer un estudi clínic seleccionant mostres de pacients amb càncer de mama triple negatiu diagnosticades a Girona per analitzar si expressen diferents biomarcadors (proteïnes) que puguin ser possibles dianes de nous tractaments basats en el te verd o els seus derivats que permetin desenvolupar nous medicaments per aquest subtipus de càncer tan agressiu, que actualment només es pot tractar amb quimioteràpia.

El pressupost total d’aquest estudi, tenint en compte que comprengui entre 100 i 120 mostres, és de 20.000 euros. El donatiu de la primera edició de l’Oncoswim, un total de 5.128 euros, s’ha destinat a material fungible per a l’experimentació clínica, i l’objectiu dels organitzadors és reunir com a mínim 6.000 euros més en aquesta segona edició per tal de poder garantir la continuïtat del projecte
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit