• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí s’adhereix a la campanya "Casa nostra, casa vostra" a favor de l’acollida i el suport a les persones refugidades
Torroella de Montgrí s’adhereix a la campanya "Casa nostra, casa vostra" a favor de l’acollida i el suport a les persones refugidades Imprimir Correu-e

(10.02.17) El Ple de febrer de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, l'adhesió a la campanya Casa nostra, casa vostra a favor d'acollir i donar refugi a totes aquelles persones que fugen de les guerres, de la fam, de la persecució política, per motius d’orientació sexual o per les seves creences.

Amb aquest acord, Torroella de Montgrí referma el seu compromís com a municipi acollidor i dóna suport a les iniciatives d’acollida de població refugiada en trànsit. En aquest sentit, l'1 d’octubre de 2015, el Ple municipal va aprovar per unanimitat la moció d’acollida a població refugiada víctima dels conflictes armats a la Mediterrània. Així mateix, l’Ajuntament tant l’any 2015 com el 2016, ha participat activament en els projectes gestionats des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament dirigit a població refugiada víctimes dels conflictes armats de la Mediterrània.

Juntament amb l’adhesió, l'acord plenari fa una crida a la ciutadania a mobilitzar-se a favor de la campanya a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona el proper dissabte 18 de febrer.

Casa nostra, casa vostra és una campanya solidària impulsada des de la societat civil, que està aglutinant suports i adhesions d'institucions i ciutadania per tot el territori català. Està impulsada per milers de persones a títol individual, col·lectius i moviments socials, ONG i empreses del sector cultural, amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen les persones refugiades i migrants, i sensibilitzar sobre la situació i les causes que han provocat aquesta crisi humanitària, que és conseqüència del desplaçament forçat de milers de persones que escapen de l'horror de la guerra. Es pretén aconseguir, a la vegada, la mobilització de la ciutadania i la posada en marxa de polítiques d’acollida reals i efectives a les institucions, sota el lema “Volem acollir”.

Les entitats municipalistes catalanes han rebut la petició d’adhesió a la campanya Casa nostra, casa vostra amb l’objectiu que el món local mantingui i reforci el seu compromís actiu ajudant les persones que necessiten protecció internacional, i es sumi a la seva iniciativa.

Informació d'interès

Com adherir-se a la campanya?

Signa el manifest (a títol individual, Empresa o Entitat)

Participa a la manifestació del dissabte 18 de febrer a Barcalona

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit