• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí acull dues exposicions divulgatives sobre la cooperació i la recuperació de fauna fluvial
Torroella de Montgrí acull dues exposicions divulgatives sobre la cooperació i la recuperació de fauna fluvial Imprimir Correu-e
(25.01.17) Divendres es van inaugurar dues exposicions temporals a Torroella de Montgrí que us recomanem i us animem a visitar pel seu interès divulgatiu, ja que tracten dues temàtiques molt relacionades amb el nostre municipi: la gestió mediambiental i la cooperació. Es tracta de dues bones oportunitats per conèixer de primera mà àmbits d'actuació als qual dóna molta importància, des de fa anys, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, i és per aquest motiu que les exposicions s'han portat fins al nostre municipi.
 
Conservació de la fauna fluvial, a la Capella
 
A la Capella de Sant Antoni podreu visitar fins el 6 de febrer l'exposició divulgativa sobre el LIFE Potamo Fauna. Aquest projecte té com a objectiu protegir i recuperar les espècies autòctones de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga, com el cranc de riu, la tortuga d’estany o les nàiades, que es troben amenaçades. També porta a terme accions de lluita contra algunes espècies exòtiques invasores.
 
L'exposició està formada per 14 plafons que incorporen continguts molt visuals, gràfics, sopes de lletres, jocs i enllaços a través de codis QR. Està itinerant pel territori fins a finals de l’any que ve i a la Capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí es podrà veure fins al 6 de febrer. La mostra té per objectiu informar de les actuacions que es porten a terme en el projecte, però també posa l’accent en donar a conèixer les diferents espècies de fauna autòctones que es volen conservar als nostres rius, així com sensibilitzar a la població sobre el perill de les espècies invasores.
 
Cooperació internacional, al Museu de la Mediterrània
 
El Museu de la Mediterrània acull fins el dia 31 de gener l’exposició «Les raons de la cooperació», una mostra que prmou la reflexió i dona arguments a favor de les polítiques de cooperació al desenvolupament que des de fa molt temps es duen a terme a nivell municipal per lluitar contra la pobresa i les desigualtats més enllà del propi territori. L’exposició està produïda per l’Ajuntament de Molins de Rei a partir del contingut de la guia per a la defensa de la cooperació al desenvolupament que ha elaborat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 
 
La mostra, que s’ha programat des de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, està formada per 10 plafons tipus roll-up que volen ajudar a revertir alguns dels perjudicis o tòpics desfavorables que envolten les accions de cooperació internacional. Per aquest motiu, es posa l’accent en explicar com la cooperació local és una aportació molt necessària per garantir drets universals, com els de la salut, l'educació i una vida digna, i avançar cap a una societat més justa i solidària. Un cop finalitzi el termini d'exposició al museu, els plafons es redistribuiran per diferents equipaments municipals, fins el 6 de febrer.
 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit