• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Costes es compromet a prioritzar una solució per a la seguretat de la urbanització els Griells
Costes es compromet a prioritzar una solució per a la seguretat de la urbanització els Griells Imprimir Correu-e

(23.01.17) El cap de Costes a Girona, Jordi Planella, ha mantingut aquest matí, a Torroella de Montgrí, una reunió de treball amb representants polítics i tècnics de l'Ajuntament i de l'EMD de l'Estartit. Durant la trobada s'han tractat diversos temes que es troben sobre la taula, relacionats amb la gestió del front marítim municipal, com la regressió de la platja dels Griells, la continuïtat del passeig entre els Griells i la Pletera o la millora del passeig de la platja Gran, entre d'altres qüestions. La trobada dóna continuïtat als contactes iniciats el passat octubre, quan l'Estat va iniciar les obres de rehabilitació del passeig del Molinet. En aquell moment, Ajuntament i Costes van comprometre's a mantenir una reunió el mes de gener, passades les festes nadalenques, per fer un seguiment de temes d'interès mutu.

A la reunió hi han assistit l'alcalde, Josep Maria Rufí; el president de l'EMD, Genís Dalmau; la regidora de Gestió Costanera i Platges, Sílvia Comas, i el regidor d'Urbanisme, Jordi Colomí. També hi ha participat Àngel Rodríguez, president de l'Associació Veïnal els Griells. En relació amb la problemàtica que afecta el passeig i la platja d'aquesta urbanització, Planella ha reiterat el seu compromís per trobar una solució definitiva, més enllà de les aportacions de sorra i de les reparacions que es fan a l'escullera. Ha reconegut que és plenament conscient de la situació i ha insistit que treballarà insistentment perquè s'executi una solució definitiva a mig termini. En aquest sentit, Planella ha recollit l'estudi tècnic que va redactar l'associació per a la recuperació de la façana litoral, en el qual es tracten diferents propostes per frenar la regressió de la sorra i garantir la seguretat del passeig.  

Un altre tema que s'ha abordat ha estat el del projecte per donar continuïtat a aquest passeig i fer-lo arribar a la zona de la Pletera. Costes té interès a tirar-lo endavant amb l’objectiu d’acabar d'ordenar la façana marítima en aquest sector del municipi. Aquest passeig relligaria els dos sectors urbans dels Griells i la Pletera, on actualment s’està desenvolupant un projecte Life per recuperar l’antiga zona de maresmes litorals. 

A banda d’aquestes qüestions, també s'ha parlat del passeig de la Platja Gran i s'ha fet balanç de les obres del Molinet i del desenvolupament del projecte Life Pletera.

L'alcalde, Josep Maria Rufí, ha fet un balanç molt positiu de la trobada perquè ha servit per posar en comú necessitats i estratègies per poder avançar en la millora de l'ordenació del front marítim del municipi. L'alcalde diu que després d'haver resolt la problemàtica del Molinet, ara cal abordar amb urgència la problemàtica dels Griells. En aquest sentit, s'ha mostrat molt satisfet després que Planella hagi manifestat el seu compromís ferm per tal que es pugui prioritzar la resolució d'aquesta situació, que afecta no només la imatge turística del municipi, sinó la seguretat dels veïns i veïnes que tenen habitatges a primera línia de mar. L'alcalde reconeix que la gestió del front marítim municipal no és fàcil i representa un gran repte atesa de la seva complexitat, ja que cal fer compatible els usos turístics i residencials, amb la preservació d’un entorn d’alt valor mediambental, emplaçat al cor del parc natural.

La trobada s'ha celebrat després de la forta llevantada que ens ha afectat aquest cap de setmana. Per aquest motiu, en acabar la sessió de treball, Planella i els seus tècnics s'han desplaçat fins a l'Estartit per fer una primera valoració dels efectes que hi ha tingut aquest episodi. En aquesta ocasió no s’ha registrat cap incidència excepcional i les afectacions han estat les habituals de quan es produeixen aquests temporals.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit