• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí va destinar prop de 9.000 euros el 2016 a projectes de solidaritat i cooperació
Torroella de Montgrí va destinar prop de 9.000 euros el 2016 a projectes de solidaritat i cooperació Imprimir Correu-e

(16.01.17) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí va destinar el 2016 prop de 9.000 euros a projectes de solidaritat i cooperació. En concret, s’han subvencions quatre projectes, dos promoguts per Creu Roja i dos pels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

En el cas de Creu Roja, l'aportació més important va ser de 3.000 euros per a un projecte que té com a objectiu millorar la capacitat productiva i de generació d’ingressos en el sector agrícola de 300 famílies dels sectors de Karangazi i Rwimiyaga, a Ruanda.

L'Ajuntament també va fer una aportació de 1.450 euros a Creu Roja per a l'acció humanitària que l'entitat porta a terme a Haití, illa greument afectada per l'huracà Mattew que el 27 de setembre va tenir efectes devastadors a bona part del Carib. En aquest cas concret, Creu Roja va enviar 1.000 kits d’higiene, per a una mitjana de 5 persones cadascun, per complementar les accions d’aigua i sanejament que la institució humanitària està realitzant l'illa per prevenir l’aparició d’epidèmies com el còlera. Aquestes actuacions s’emmarquen en la resposta humanitària engegada per la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja davant de les greus conseqüències de l’huracà.

Les aportacions municipals a projectes de solidaritat i cooperació es van completar amb dues subvencions a projectes gestionats pel Fons Català de Cooperació al desenvolupament. Un d'ells, subvencionat amb 1.450 euros, també està destinat a donar resposta als efectes devastadors de l’huracà Mattew al Carib. Cal remarcar que aquest huracà es va afegir a la crisi aguda i sostinguda que pateix Haití (país on encara s'està treballant en la reconstrucció arran del terratrèmol de 2010 i la crisi per l’epidèmia del còlera de l’any 2011 i 2012 ). D'altra banda,  a l’orient de l’illa de Cuba va patir pèrdues significatives sobretot en infraestructura econòmica, social i habitacional, també en zones on el Fons treballa des de fa anys.

L'altre projecte subvencionat correspon al programa d’acollida de població refugiada en trànsit a Europa, víctima de conflictes armats en l’àrea de la Mediterrània. L'Ajuntament hi destina 3.000 euros. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament té oberta des de l’any 2013 una campanya de suport a la població afectada per la guerra civil a Síria.

Atenent a la gravetat de la situació creada aquests darrers mesos amb l’èxode massiu de refugiats cap a Europa i en resposta a la demanda de diversos municipis catalans, el dia 4 de setembre de 2015 el Fons Català va convocar una reunió amb els ajuntaments i ens locals socis del Fons, en la qual es va acordar una estratègia per a donar suport i acollir aquests refugiats. En aquest sentit, el Fons Català, de manera coordinada amb les institucions catalanes i la ciutadania, i d’acord amb les necessitats identificades i peticions realitzades, proposa obrir una campanya de suport als refugiats centrada en cinc eixos: Assistència en les rutes de fugida, Suport als municipis de la ruta, Planificació i gestió de l’acollida , Acollida a Catalunya i Educació per al desenvolupament i sensibilització. Els recursos recollits en aquesta campanya es destinaran al desplegament d’aquests quatre eixos en funció de l’evolució de les necessitats de cada moment.

Les aportacions municipals a aquests quatre projectes es van aprovar en el Ple de novembre, a proposta del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació, que les va acordar per unanimitat el 20 d’octubre.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit