• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí s'adhereix a la campanya "Treballem per Catalunya" el Dia de la Constitució
Torroella de Montgrí s'adhereix a la campanya "Treballem per Catalunya" el Dia de la Constitució Imprimir Correu-e

(06.12.16) Els regidors de l'equip de govern (ERC-Junts, UPM i LEST), de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí han treballat avui, Dia de la Constitució, a les dependències municipals. A banda de tasques de despatx, han atès diversos ciutadans i han participat a la reunió de treball del consistori convocada per l'alcalde, Josep Maria Rufí, a les 11 h. A aquesta reunió també hi han assistit regidors del grup municipal de CiU, a l'oposició.

En acabar la reunió, a les 12 h, els electes locals han baixat a la plaça de la Vila on l'alcalde ha llegit el manifest reivindicatiu «Treballem per Catalunya», promogut per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En aquest document s'afirma que els dies festius, en un país democràtic, han de respondre a una “sensibilitat majoritària i pròpia, mai imposada”. Es defensa, també, que alcaldes i regidors treballen els 365 dies de l'any, de forma incansable i sense distinció de festius.

S'exposa que la interpretació de la Constitució està “clarament polititzada per un tribunal il·legítim com el Tribunal Constitucional” i “acaba convertint-la en una presó per la democràcia, que impedeix al poble català decidir lliurement sobre el seu futur polític”.

El document també es queixa que el text constitucional sigui “utilitzat com a Codi Penal” per investigar càrrecs electes “que en l'exercici de les seves funcions permeten el debat a Catalunya sobre el procés sobiranista”.

A més, l'AMI recela de la reforma de la Constitució espanyola perquè hi veu un “camí que no porta enlloc” i una via per “recentralitzar l'Estat i liquidar l'autogovern”. Per això el manifest insisteix en l'obertura d'un procés constituent, arrelat als municipis, de cara a una eventual República Catalana.

En aquest enllaç podreu accedir al contingut íntegre del manifest https://goo.gl/cMtyXG

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit