• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Govern de la Generalitat constitueix una taula sobre el riu Ter per reduir l'aportació a Barcelona
El Govern de la Generalitat constitueix una taula sobre el riu Ter per reduir l'aportació a Barcelona Imprimir Correu-e
(02.12.16) Aquest matí s'ha constituït la Taula del Ter, un nou organisme promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que busca assegurar un cabal adequat del riu i reduir l'aportació a Barcelona. Aquesta taula es vol articular com l’espai institucional de diàleg participat per les administracions locals, els usuaris i les entitats del territori per analitzar i debatre les mesures per reduir les extraccions del riu cap a l’àrea metropolitana de Barcelona. La Taula de Ter estarà integrada per  la Generalitat, l’Ajuntament de Girona, el Consorci del Ter, la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, el Grup de Defensa del Ter i la plataforma d’organitzacions de la societat civil Aigua és Vida. 
 
 
L'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, ha assistit a aquest acte, en qualitat de president de la Junta Central d’Usuaris d’Aigües del Baix Ter. La sessió ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i ha comptat amb la participació d’alts càrrecs del Govern amb responsabilitats en la matèria.
 
 
Taules tècniques
Una de les primeres mesures que ha acordat avui la Taula de Ter és la constitució de dues taules tècniques, que es reuniran el proper mes de gener i que estaran integrades per tècnics i experts en la matèria, per aportar el rigor i les dades que permetin als integrants de la Taula del Ter fer una anàlisi aprofundida de les situacions abans de posicionar-se sobre cada mesura. La primera servirà per analitzar les mesures que preveu el Govern per reduir l’extracció i complir amb els cabals del Pla de Gestió de l’Aigua de Catalunya. La segona analitzarà i debatrà el Pla de sequera. Rull ha dit que “no s’aprovarà el Pla de sequera si no hi ha consens amb el territori, si no s’ha treballat a la Taula”.
 
El conseller s’ha mostrat convençut que “la solució serà possible a través del triangle estalvi-dessalinització-reutilització”. És precisament aquesta ‘aigua nova’, de quilòmetre zero, la que ha de permetre anar més enllà a l’hora d’incrementar la garantia a la regió metropolitana i reduir la pressió sobre el Ter. A més, l’any 2017 l’ACA posarà a funcionar la dessalinitzadora de la Tordera al 100%, que ara funciona al 50%. Aquest increment es deixarà de captar del Ter.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit