• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones
Manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones Imprimir Correu-e

Avui, 25 de novembre de 2016, se celebra el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones. Amb motiu d'aquesta celebració, l'Ajuntament s'ha adherit al Manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que ha estat consensuat per les quatre Diputacions de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

 

El manifest el podeu llegir en aquest enllaç

Acte al Cinema Montgrí

Per altra banda, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, a través de l'Àrea d'Acció Social, i l'associació Xibeques del Cau, han organitzat un acte conjunt el dimarts 29 de novembre, a les 20 h, al Cinema Montgrí. S'hi projectarà la pel·lícula Antònia, de la directora Marieen Gorris, que el 1996 va rebre l'Òscar a la millor pel·lícula estrangera. Posteriorment es llegirà el manifest i hi haurà un col·loqui. L'activitat compta amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones.

Moció del Ple municipal

El Ple municipal de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va aprovar el 3 de desembre de 2015, per unanimitat, una moció presentada pel grup municipal d'UPM, per a l'eliminació de la violència envers les dones. En aquesta moció s'acordava:

1r. Que cada 25 de novembre es faci un acte públic en col·laboració amb les entitats cíviques locals que hi vulguin participar i amb el conjunt de la població, on es posarà de manifest aquesta voluntat.

2n. Augmentar amb el que faci falta els recursos destinats a la protecció i assessorament de les víctimes de la violència masclista que es puguin produir en el nostre municipi.

3r. Fer difusió a través dels mitjans informatius de la corporació de les eines de què disposen les dones per denunciar situacions de violència i els recursos públics de protecció i suport psicològic que es poden a la seva disposició.

4t. Promoure entre la nostra població, i especialment entre els més joves, la cultura de la igualtat i el respecte mutu entre els homes i les dones a través de programes compartits amb les entitats socials, les associacions i els centres educatius que s’hi vulguin adherir».

Per què el 25 de novembre?

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit