• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Més atencions sanitàries i menys rescats a les platges de Torroella i de l'Estartit durant la temporada 2016
Més atencions sanitàries i menys rescats a les platges de Torroella i de l'Estartit durant la temporada 2016 Imprimir Correu-e

(15.11.16) El servei de salvament de platges de Torroella de Montgrí i l'Estartit, que desenvolupa l'empresa Rescatadores, ha realitzat durant l'estiu de 2016 (del 25 de març al 12 d'octubre) un total de 493 atencions sanitàries (un 34 % més que l'any anterior) i 13 rescats (5 menys que la temporada passada). En relació amb les atencions sanitàries, la major part d'elles han estat degudes a picades de medusa (248). La resta han estat, en menor mesura, ferides, contusions, al·lèrgies, cremades solars o insolació, entre d'altres. Aquest ha estat l'any en que s'han fet més atencions d'aquest tipus de del 2006 (441). 

Per altra banda, els rescats aquàtics (banyistes afectats per principi d'asfíxia per immersió) han experimentat un lleuger descens respecte l'any anterior (18), per bé que el 2014 la xifra es va situar en 33.

Pel que fa a l'estat del mar, el 74% de la temporada (96 dies) ha onejat la bandera verda, la qual cosa indica que ha estat molt tranquil. La groga, majoritàriament hissada per la presència de meduses, ha onejat 32 dies, mentre que la vermella tan sols 1 dia, per tempestat.

L'activitat de Rescatadores ha permès que 119 persones amb mobilitat reduïda poguessin gaudir del mar i de la platja gràcies als seus serveis i a la utilització de les cadires amfíbies i elements d'accessibilitat flotants.  L'empresa també ha gestionat el Mini Beach, per als més petits, i el servei de Biblioplatja.

L'equip que ha vetllat per la seguretat dels banyistes i usuaris ha estat format per 28 persones, entre coordinadors, cap de platja, socorristes, patrons d’embarcacions i monitors de lleure. Tots els socorristes estaven titulats i disposaven d’una formació específica en salvament i rescat en medi natural i platges (formació i experiència amb moto de rescat, embarcacions , taules de rescat en onatge...), així com amb coneixements de Suport Vital Bàsic i d’equips desfibril·ladors, aparells es van introduir a les platges del municipi el 2008. El personal del servei també domina idiomes com anglès o francès, entre d'altres. Rescatadores gestiona el salvament de platges de Torroella de Montgrí i l'Estartit des del 2005.

El servei s'ha prestat a les platges Gran, del Ter Vell, els Griells i la Pletera, d'acord amb els següents períodes de cobertura: temporada alta (de l'1 de juliol al 31 d’agost, de 10 h a 19 h); temporada mitja (de l'1 al 14 de juny i del 15 al 30 de setembre, de 10.00 h a 18.00 h; i del 15 al 30 de juny i de l'1 al 14 de setembre, de 10 a 18 h) i temporada baixa (de Setmana Santa fins al 12 d’octubre, només caps de setmana i festius, de 10 a 18 h. A la platja del mas Pinell, el servei s'ha prestat de l'1 al 31 d'agost (temporada alta), d'11 a 18 h.

Sílvia Comas, regidora de Gestió Costanera i Platges, recorda que el municipi disposa d'una extensa franja costanera d’uns 15 km, dels quals 5 són platges de sorra fina i poca profunditat, habilitades per al bany. Assegura que el servei de vigilància és molt important tant per la tasca preventiva, com assistencial i per a la imatge de la destinació, motiu pel qual l'Ajuntament hi destina molts recursos. Fa una valoració molt positiva del tancament de la temporada, i recorda que l'equip humà de Rescatadores no només fa tasques de vigilància i atencions sanitàries, sinó que molt sovint dóna informació d'utilitat als banyistes. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit