• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Ajuntament, EMD i Ports de la Generalitat es reuneixen per tractar aspectes tècnics del nou passeig marítim de l'Estartit
Ajuntament, EMD i Ports de la Generalitat es reuneixen per tractar aspectes tècnics del nou passeig marítim de l'Estartit Imprimir Correu-e
(24.10.16) El nou gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha participat aquest matí en una reunió de treball, a la seu de l'EMD de l'Estartit, per tractar, juntament amb els seus tècnics i responsables municipals, aspectes relacionats amb el projecte del nou passeig marítim de l'Estartit. Gómez va prendre possessió del càrrec el mes passat en substitució de l'anterior gerent, Dolors Rodríguez, i ha volgut conèixer de primera mà l'opinió del territori en relació amb aquesta important actuació. D’altra banda, tant l’Ajuntament, com l’EMD havien demanat poder mantenir una reunió de treball durant el procés de redacció actual del projecte executiu de l’obra. Gómez ha lliurat una còpia del projecte perquè es valori a nivell municipal i poder incorporar les observacions que es facin. un cop fet això, abans de tramitar l'expedient d'aprovació del projecte, es farà una presentació als veïns, que serà a finals d'any o principis del vinent.
 
 
Prèviament a la reunió, el nou gerent de Ports de la Generalitat i el seu equip s'han reunit amb l'alcalde, Josep Maria Rufí. Ha estat una trobada informal, de cortesia, que ha servir per conèixer-se personalment i tractar diversos temes d'interès. Posteriorment, Gómez s'ha traslladat a l'Estartit, on ha estat rebut pel President de l'EMD, Genís Dalmau, i per la regidora de Gestió Territorial, Sandra Bartomeus. A la reunió també hi han participat l'arquitecte municipal i vocals de l'EMD. 
 
La Generalitat actuarà en el sector de passeig marítim de l’Estartit que és de la seva competència. Es tracta de l’àmbit que envolta les instal·lacions portuàries, que té una superfície de 28.492 metres quadrats i comprèn la franja que va des de l’últim tram del moll de ribera, adequat per Ports de la Generalitat l’any 2006, fins a la rotonda d’entrada a la zona portuària. Es preveu que les obres s'executin entre els anys 2018-2019.
 
La regidora de Gestió Territorial, Sandra Bartomeus, ha valorat molt positivament la trobada i l'excel·lent predisposició del nou gerent per tal d'avançar en la redacció d'un projecte consensuat amb el territori.
 
L'actuació tindrà un cost aproximat d’uns 4 milions d’euros, que serviran per crear noves zones de passeig i zones verdes, i nous espais per a ús ciutadà. Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l’evacuació de les aigües procedents del torrent d’en Planes. També s’estudia construir una rotonda d’entrada al port amb accés directe a l’aparcament de la platja per dissuadir l’entrada en vehicle fins al mateix port. D’aquesta manera, es disminuirà el trànsit i es podrà convertir la zona en un gran passeig. Amb la finalització d’aquestes obres s’aconseguirà obrir més el poble al mar i que el mar quedi més integrat a la façana marítima.
 
 
En el port de l’Estartit s’hi desenvolupen activitats pesqueres, nàutiques i turístiques:
  • Moll central destinat a la flota pesquera, lloguers d’embarcacions, vaixells turístics i centres d’immersió. L’edifici del moll dóna cabuda a l’oficina del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, l’oficina de Ports de la Generalitat, un centre de recàrrega d’ampolles per al busseig i serveis públics.
  • Dàrsena esportiva gestionada pel Club Nàutic Estartit que inclou una zona destinada a Escola de vela, àrea de reparacions d’embarcacions i zona d’aparcament i que acull 680 embarcacions d’esbarjo. El Club Nàutic va renovar la concessió administrativa l’any 2014, per 30 anys més, i preveu invertir 12 MEUR en vàries fases per modernitzar les instal·lacions.
  • Zona de nàutica popular gestionada per l’Associació Nàutica Llevantina, que acull 239 embarcacions de petita eslora. La llevantina va finalitzar el 2010 la reordenació de la nàutica popular amb una inversió de 2,8 MEUR.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit