• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Arrenquen les jornades gastronòmiques de la poma a Torroella i l'Estartit
Arrenquen les jornades gastronòmiques de la poma a Torroella i l'Estartit Imprimir Correu-e

(04.10.16) Torroella de Montgrí i l'Estartit celebren aquest mes d'octubre l'onzena edició de les jornades gastronòmiques «La Poma a la Cuina», amb una proposta que combina menús específicament elaborats per a l'ocasió i diverses activitats complementàries per difondre els valors culinaris d'aquest producte.

Les jornades, que estan organitzades per l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’EMD de l’Estartit, Poma de Girona i Castell de Peralada, ofereixen una excel·lent oportunitat per conèixer l'ús de la poma, no només com a postres, sinó també com a producte principal o acompanyant de qualsevol plat. Cal tenir en compte que abans de l'arribada de la patata a Europa, la poma formava part indiscutible de molts plats. De fet, la cuina francesa va batejar el tubercle americà com a «pomme de terre».

Els restaurants que hi participen enguany són:  Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (L'Estartit). Trobareu detallades les seves propostes gastronòmiques a https://goo.gl/X59Vkv

Tots ells ofereixen plats concebuts expressament per a l’ocasió, que tenen com a element central la poma. Aquesta fruita es troba en aquesta època de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment per degustar-la. Els menús estan pensat per a un públic heterogeni i tenen tots ells uns preus ajustats que oscil·len entre els 22 i els 35 euros. Els comensals podran trobar propostes més tradicionals i d’altres més innovadores, que en la majoria de casos sobrepassen la imatge que tenim de la poma com a postres.

Com es ve fent en les darreres edicions, l'oferta de restauració es reforça amb diverses activitats complementàries:

- El proper dissabte 8 d’octubre, a les 11h del matí, a la plaça de l’Església de l’Estartit, show cooking amb el pastisser Josep Brugués.

- I el dissabte, 15 d’octubre de 2016, a partir de les 17h, a la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí, s'organitzarà un concurs de pastissos.

Presentació al Mooma Cider- Mas Saulot

Com és habitual, els restaurants participants han formalitzat el tret de sortida de les jornades amb un degustació de tastets a les instal·lacions de Mooma Cider-Mas Saulot, a Palau-sator, una empresa de nova creació sorgida d’una família de tradició fructícola de pomes. Aquesta start-up es va crear fa tres anys arrel de la necessitat de diversificació de productes de l'explotació i amb la idea de produir una sidra inspirada en la varietat anglesa d’aquest producte. Actualment ven productes a nivell local i gironí, però amb la mirada fixada a nivell nacional i internacional. El mes de gener, el seu producte estrella, Mooma Cider, va guanyar un concurs internacional de tast a cegues, imposant-se a sidres  de prestigi de Sud-Àfrica, Astúries, Anglaterra o Irlanda, entre altres.

A l'acte hi han assistit Jordi Colomí, primer tinent d'alcalde i Sandra Pibernat, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí;  Genís Dalmau, president de l'EMD de l'Estartit; Josep Maria Pla, president de l' Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes; i Narcís Coll, president del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, entre d'altres representants i tècnics municipals.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit