• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Torroella de Montgrí reclama solucions urgents a la inseguretat històrica de les carreteres que porten al municipi
Torroella de Montgrí reclama solucions urgents a la inseguretat històrica de les carreteres que porten al municipi Imprimir Correu-e
(27.09.16) L'equip de govern de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha reclamat formalment a la Generalitat la millora urgent de les connexions del municipi amb les principals xarxes viàries de l'entorn. Això comporta, implícitament, posar fi a les greus i històriques deficiències de seguretat que presenten dues rutes molt transitades i amb elevada sinistralitat com són les de la Pera a Gualta (GI-642 i GI-643) i la que porta a Girona per Medinyà, Verges i Ullà (Gi-633 i Gi-634 i un tram de la C-31, on es troba el perillós “empalme” amb la carretera de l’Escala). L'alcalde, Josep Maria Rufí; acompanyat del primer tinent d'alcalde, Jordi Colomí, i del regidor de Mobilitat, Josep Martinoy, es van reunir ahir al matí amb el director general d'Infraestructures i Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, per traslladar-li personalment aquesta reivindicació històrica, que consideren «prioritària i irrenunciable», ja que es tracta, sobretot, d'una qüestió relacionada amb seguretat de molts veïns i veïnes que les han d'utilitzar diàriament. 

L'alcalde, Josep Maria Rufí, recorda que aquesta ha estat un demanda present de manera permanent en l'agenda del consistori torroellenc i argumenta que la perillositat d'aquestes dues vies s'ha posat especialment de manifest aquest estiu, en què s'han registrat un important nombres d'accidents, alguns d'ells, malauradament, amb víctimes mortals. Rufí entén que aquesta «és una qüestió de territori, que va més enllà del terme de Torroella de Montgrí», i per això valora molt positivament «que el món local, ja sigui des dels ajuntaments o des de la societat civil, s'organitzi i faci front comú per exigir una solució definitiva». Tot i reconèixer que a partir de les pressions del territori el 2010 es van fer millores entre la Pera i Fontanilles, insisteix que encara resta molt feina per fer i que «l'alt volum d'usuaris d'aquestes vies requereix d'una inversió definitiva per posar la xarxa viària a l'alçada de les necessitats reals, per una qüestió de seguretat, però també d'imatge, un aspecte també molt important tenint en compte la component turística d'aquest territori.»
 
A banda d'aquesta qüestió més general, la delegació torroellenca també va reclamar al responsable de Carreteres alguna actuació que servís per mitigar les retencions que es produeixen a l'estiu a l'entrada de Torroella pel pont del riu Ter. En aquest sentit, es va plantejar un reforç de la senyalització i algun sistema d'informació per als conductors que indiqués de les retencions i rutes alternatives. La reducció de les cues és una prioritat que es vol abordar amb determinació aquest mandat. Aquestes propostes es traslladaran, també, al Servei Català de Trànsit. En relació amb el pont, es va aprofitar per demanar que hi facin el manteniment, tasca que Carreteres ha confirmat que tenen programada.
 
També s'ha demanat a la Generalitat l'elaboració d'un pla de millora integral de la carrera entre Torroella de Montgrí i l'Estartit, que es pugui executar per fases i que defineixi els accessos a les urbanitzacions i principals camins del pla, els passos de vianants, bicicletes, etc. Aquest aspecte és molt important per a la millora de la vialitat en un tram que té elevada càrrega de trànsit intern i extern, especialment a l'estiu. D'altra banda, per a l'Ajuntament és imprescindible conèixer el tractament que ha de tenir aquesta via per tal de saber què pot fer en l'àmbit de les seves competències, ja que actualment aquesta via és titularitat de la Generalitat.
 

L'Ajuntament també ha reclamat a Carreteres que condicioni el pont del riu Ter.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit