• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies La reivindicada rehabilitació de l’emblemàtic passeig del Molinet de l’Estartit s'iniciarà a finals de setembre
La reivindicada rehabilitació de l’emblemàtic passeig del Molinet de l’Estartit s'iniciarà a finals de setembre Imprimir Correu-e

(07.09.16) Les esperades obres per rehabilitar i millorar l’estabilitat del passeig del Molinet, a l'Estartit, s'iniciaran la darrera setmana de setembre, segons ha confirmat aquest matí Jordi Planella, cap de Costes a Girona. Planella ha participat sobre el terreny a la reunió de coordinació d'obres, a la qual també hi han assistit l'alcalde de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí; el president de l'EMD de l'Estartit, Genís Dalmau; la regidora de Platges, Sílvia Comas, i la regidora de Gestió Territorial, Sandra Bartomeus; a banda de tècnics municipals i de l'Estat. Les obres es van adjudicar a primers de juliol per import de 575.000 euros (sense IVA) i tindran un termini d'execució de sis mesos. L'objectiu és que estiguin enllestides per la propera Setmana Santa.


D'esquerra a dreta, Sílvia Comas, Genís Dalmau, Jordi Planella, Josep Maria Rufí i Sandra Bartomeus, escoltant les explicacions del tècnic del Servei Provincial de Costes.

Tant l'alcalde, Josep Maria Rufí, com el mateix Jordi Planella, s'han mostrat molt satisfets per l'inici dels treballs d'una actuació llargament reivindicada, que es podrà portar a terme després que l’Ajuntament estabilitzés la muntanya del cap de la Barra. Aquesta era la condició prèvia perquè l’Estat iniciés les obres d’un projecte que completarà la dignificació d’un espai molt emblemàtic que té, a més, un elevat valor com a atractiu turístic.

Rufí i Planella també han volgut posar l'accent en les característiques tècniques de l'actuació projectada, que ha tingut molt en compte l'alt valor natural del paratge i la seva integració paisatgística. El nou passeig tindrà una amplada de 7 m i dos trams clarament diferenciats, un dels quals, estarà reservat a vianants i bicicletes.

En el primer tram (130 m) hi haurà un carril de 3 m, amb paviment d’aglomerat asfàltic, per a la circulació de vehicles, i un altre de 4 m per a vianants i bicicletes, pavimentat amb llambordes, al costat de mar,  a tocar amb el mur de contenció i amb vistes a les illes Medes. El segon tram (130 m) estarà destinat exclusivament a vianants i ciclistes, que disposaran d’una calçada de 7 m d’amplada, pavimentada amb llambordes. Parcialment, en la part est a tocar la muntanya, es formarà una plataforma elevada enjardinada, que potenciarà l’ús de mirador sobre les Medes, amb mobiliari urbà de bancs i lloses de pedra de sant Vicenç.

No es preveu una zona d’estacionament, però es reservaran espais per a càrrega i descàrrega.  Al final del passeig es condicionarà la plaça existent, que té una superfície de 600 m2 i es potenciarà el seu ús com a mirador de les illes Medes.

Les obres començaran amb la retirada dels serveis existents i la demolició del paviment i d'un mur. També s'excavarà la part posterior del mur per després consolidar-lo. Entre altres actuacions de reforç del mur que dóna al mar es col·locarà pedra de 800 a 1.200 quilos a l’escullera. En el tram de mur més erosionat s'hi col·locaran blocs de pedres de 4.000 a 6.000 quilos. Quant als dos trams de mur deteriorats, se'n construiran de nous. El projecte inclou la renovació del sanejament, el subministrament d'aigua potable i elèctric, així com l'enllumenat públic, bancs, papereres i barana d'acer inoxidable al llarg de 260 metres. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit