• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Un incendi crema 5 ha a la muntanya del Rocamaura de l’Estartit
Un incendi crema 5 ha a la muntanya del Rocamaura de l’Estartit Imprimir Correu-e

(05.08.16 19:35 h) Aquesta tarda, al voltant de les 16 h, s’ha declarat un incendi forestal a la zona de la muntanya del Rocamaura, a l’Estartit, que ha afectat unes 5 hectàrees, segons les primeres estimacions del Cos d’Agents Rurals. S’han activat per a la seva extinció 5 mitjans aeris i 18 vehicles terrestres dels Bombers de la Generalitat. El foc s’ha declarat estabilitzat al voltant de les 18.30 h.

Preventivament, els Mossos d’Esquadra han confinat els càmpings L’Estartit i Rifort, per si calia procedir al seu desallotjament, cosa que finalment no s’ha realitzat. Sí s’han evacuat, per poc temps, al voltant d’unes 75 persones de les urbanitzacions El Català i Torre Moratxa, que a les 18.30 h ja han pogut tornar als seus habitatges. Preventivament, també, s’ha habilitat la sala polivalent de l’Estartit per acollir-los.

A la zona s’hi han desplaçat una ambulància del SEM, unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona i s’han mobilitzat efectius de la Policia Local, Protecció Civil i Creu Roja.

El telèfon d'emergències de Catalunya ha atès 244 trucades de veïns alertant d’aquest foc.

L’alcalde, de Torroella de Montgrí, Josep Maria Rufí, i el president de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau; així com diversos regidors i regidores de l’Ajuntament, han seguit personalment el dispositiu des del centre de comandament, coordinat per Enric Cano, cap de la Regió d’Emergències a Girona, i per Albert Ballesta, director territorial d’Interior a les comarques gironines.

Des de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i des de l’EMD de l’Estartit expressem el nostre agraïment a tots els efectius que han participat en el dispositiu d’extinció, la professionalitat dels quals ha estat clau per evitar un incendi de majors dimensions.

Accés prohibit al Montgrí

L'incendi es produeix després que partir de les 08:00 h d'aquest matí ha quedat totalment prohibit l'accés de vianants al massís del Montgrí, ja que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha activat el nivell 3 del Pla Alfa, el més elevat en l'escala de risc d'incendi forestal. Es preveu que la mesura sigui vigent fins dissabte a la nit. La restricció s'afegeix a la que l'Ajuntament va decretar el 20 de juny, quan va prohibir-hi l'accés amb vehicles motoritzats, coincidint amb el període de màxim risc. Aquesta mesura es mantindrà a mitjan setembre i serà vigent fins que les condicions climatològiques ho permetin. 

Més informació sobre aquesta prohibició a http://goo.gl/cdh8xC

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit