• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies Albert Bou, Antoni Vila Casas i el Cor Anselm Viola, Medalles del Montgrí
Albert Bou, Antoni Vila Casas i el Cor Anselm Viola, Medalles del Montgrí Imprimir Correu-e

(04.08.16) Albert Bou, Antoni Vila Casas i el Cor Anselm Viola seran distingits aquest any amb la Medalla del Montgrí, el màxim distintiu cívic que concedeix l’Ajuntament des del 1986 amb l’objectiu de reconèixer les persones i els col·lectius que han destacat en algun aspecte de la vida municipal. L’acte institucional de lliurament se celebrarà el dimecres 24 d’agost, a les 18 h, a l’auditori del Museu de la Mediterrània, en el marc dels actes de la Festa Major de Sant Genís.

Albert Bou i Vilanova (Torroella de Montgrí, 1951) ha estat una persona estretament vinculada a la vida social, política i cultural del municipi. Els darrers anys de la dictadura va mantenir un ferm activisme en el creixent teixit associatiu de la vila i el seu compromís amb el municipi el va portar l'any 1979 a encapçalar la candidatura unitària que guanyaria les primeres eleccions democràtiques. Va ser doncs, el primer alcalde de la democràcia, càrrec que va ocupar fins el 1987. Ha format part de diferents entitats culturals com Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, entitat de la qual n'és president des del gener de 2015. També ha estat membre d'altres destacades institucions, com el Consell Social de la Universitat de Girona, de la qual en va assumir la presidència entre els anys 2004 i 2013. El gener de 2012 va rebre la Medalla d’Honor de la Vila de Torrelles de la Salanca, coincidint amb el 25è aniversari de l’agermanament entre els dos municipis, iniciat el 1988 quan Bou n’era l’alcalde.

Antoni Vila Casas (Barcelona, 1930) és un referent nacional pel seu compromís amb l'art i la cultura. Ha estat mecenes de nombroses iniciatives culturals i l'any 2000 va escollir Torroella de Montgrí per instal·lar el Museu de Fotografia Contemporània de la Fundació Vila Casas, en l’emblemàtic Palau Solterra. Aquest equipament, de referència internacional contribueix decisivament a reforçar i a projectar cap a l’exterior el conjunt de l’oferta cultural de Torroella de Montgrí. La Fundació Vila Casas ha esdevingut, amb els anys, una peça fonamental en la proposta cultural que ofereix Torroella de Montgrí, tant als seus habitants com a les persones que ens visiten. És, a més, una institució sempre predisposada a col·laborar i a prendre part en diferents projectes culturals que es porten a terme. Antoni Vila i Casas ha rebut el reconeixement de la societat civil catalana a través de diverses distincions com la Gran Creu de l'ordre del Mèrit Civil (1996), la Creu de Sant Jordi (1999), premi Montblanc al mecenatge (2004) i la Medalla d'Or al Mèrit Cultural de l'Ajuntament de Barcelona (2012). A més, la seva fundació ha rebut aquest any la Creu de Sant Jordi.

Cor Anselm Viola. El Cor Anselm Viola va néixer l'any 1977 a Torroella de Montgrí a iniciativa de mossèn Josep Quer. L'han dirigit Josep Gispert, Salvador Comalada, Josep Lluís Rabassó, Joaquim de la Cuesta, Jordi Molina, Ramon Manent i actualment Maria José Toledano. El 1986 va adoptar el nom d'Anselm Viola, cèlebre compositor torroellenc del segle XVIII, mestre de l'Escolania i Capella de Música de Montserrat. Ha actuat arreu de Catalunya i ha ofert concerts a Formentera, Hondarribia i Marsella, col·laborant amb diverses corals i orquestres. Ha impulsat la creació de nombrosos espectacles d’extraordinària qualitat. L'any 2012 va incorporar dues noves formacions: la Coral infantil "Niudenotes" i la Coral Juvenil "Móndeveus", dirigides també, per  Maria José Toledano. Aquest any, conjuntament amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, va impulsar amb gran èxit un projecte innovador a nivell nacional com és L'Empordà Canta, una trobada de corals vingudes d'arreu de Catalunya.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit