• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament dota el passeig de Catalunya amb una instal·lació elèctrica pròpia per a fires i esdeveniments
L'Ajuntament dota el passeig de Catalunya amb una instal·lació elèctrica pròpia per a fires i esdeveniments Imprimir Correu-e
(02.08.16) La brigada municipal ha iniciat els treballs per dotar el passeig de Catalunya d'una instal·lació elèctrica permanent al servei de les fires i activitats que s'hi realitzen durant l'any. La nova infraestructura s'estendrà a través del torrent soterrat del passeig i tindrà quatre connexions en superfície distribuïdes de tal manera que es pugui donar fàcilment cobertura a tot el passeig.
 
Com a pas previ a poder fer aquests treballs, els mesos de maig i juny es va netejar bona part de la secció d'aquest torrent, que estava a punt de quedar obstruït per l'acumulació de fangs. Va ser justament a l'inici dels treballs per passar la nova instal·lació elèctrica que els tècnics municipals van poder constatar la necessitat de portar a terme la neteja. La darrera es va fer fa uns 25 anys i ara la situació requeria d'una nova intervenció, amb relativa urgència, atès que l'aigua tenia molt poc espai per circular-hi. 
 

Un cop net el torrent, la brigada va iniciar la setmana passada els treballs per col·locar-hi la nova instal·lació. Atesa la situació en què cal treballar (el canal fa 1,70 metres d’alt per 2 metres d’amplada), els operaris realitzen les feines a primera hora del matí per evitar les elevades temperatures i condicions d'humitat del rec. Així mateix, aquests treballs s'han de fer necessàriament a l'estiu per evitar les pluges, ja que és un canal per on de seguida baixa una gran quantitat d'aigua, amb crescudes molt sobtades, per poc que plogui.
 
En aquests moments s'estan col·locant els tubs per on passarà el cablejat i el mes de setembrees  realitzaran les obres en superfície per col·locar-hi les quatres caixes amb els punts de llum, que estaran a terra i no sobresortiran de la superfície. 
 
Amb aquesta nova instal·lació s'evitarà haver de col·lar-ne de provisionals, com es feia fins ara, per a cada esdeveniment o fira. A banda de la comoditat i l'estalvi que això representarà, també es guanyarà en imatge i seguretat, ja que no hi haurà cables aeris pels arbres. La nova instal·lació s'estrenarà el novembre per la Fira de Sant Andreu, quan el passeig acull el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d’ocasió.

Un de les principals canalitzacions de la vila
El torrent que passa per sota del passeig de Catalunya és una de les principals canalitzacions d’aigües plujanes de la vila. Recull les aigües del Montgrí, a l’altura del carrer de Santa Margarida, i les canalitza pel carrer de les Dunes, el carrer de Fàtima, la plaça del Lledoner, el passeig de Catalunya i la carretera de Palafrugell, fins abocar-les al rec del Molí. Es va soterrar al voltant de l’any 1900. En diferent documentació se l’anomena torrent de Santa Caterina, per bé que en un acord de ple de l’any 1956, amb motiu de l’arranjament del carrer de Fàtima, es parla del “torrent del Puig”.
 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit