• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Espai Ter estrena dissabte el nou equip de llum i so coincidint amb la inauguració del Festival de Torroella de Montgrí
L'Espai Ter estrena dissabte el nou equip de llum i so coincidint amb la inauguració del Festival de Torroella de Montgrí Imprimir Correu-e

(28.07.16) El 20 de juliol va quedar completada la nova instal·lació pròpia de llum i so de l'Auditori Teatre Espai Ter, una millora que deixa l'equipament a punt per al ple desenvolupament de les seves potencialitats en matèria de música, d'arts escèniques i de congressos. L'estrena del nou equipament tècnic es farà aquest dissabte, amb motiu de la inauguració del 36è Festival de Torroella de Montgrí.

L’Espai Ter disposarà, a partir d’ara, d'un àudio i d’una il·luminació espectacular per a la sala principal i l'escenari, amb 80 projectors i 120 línies de sala, 24 a la passera frontal i 96 a l'escenari. El projecte s’ha desenvolupat seguint les indicacions tècniques de l'empresa especialitzada Audioscan, la mateixa que va garantir els bons resultats en matèria de so l'any 2013, quan es va condicionar acústicament l'espai. En opinió dels experts, aquells treballs varen fer de l'Espai Ter un dels tres auditoris millor dotats acústicament per a la música i les arts escèniques de Catalunya.  La bona feina que es va fer aleshores va provocar reaccions com les del músic Jordi Savall, que va comentar en acabar una de les seves actuacions que mai havia sentit la seva viola de gamba com a l'Auditori Espai Ter.

El projecte ha tingut un cost de 250.000 euros i l'Ajuntament compta amb el suport econòmic de la Generalitat i la Diputació.

Els resultats de les proves acústiques que s’han fet un cop acabats els treballs demostren que l'Espai Ter sonarà d’una manera excel·lent amb els nous equips per a música amplificada. Els paràmetre de pressió sonora, uniformitat de cobertura i intel·ligibilitat de la paraula han superat les exigents expectatives que Audioscan havia estimat.

A part de millores les condicions acústiques, el nou equipament permetrà potenciar els usos definits en el pla director i millorar la gestió global de l'equipament, així com reduir les despeses en concepte de lloguer d'equips de llum i so. Ara serà més fàcil que el puguin utilitzar les entitats, ja que una part de despeses que no les hauran d'assumir.

Espai per a gravacions, estades musicals, congressos i esdeveniments

L’Espai Ter va néixer, no només com un gran aparador cultural en la música i en les arts escèniques sinó també com un pol de promoció del territori i un lloc de referència en el camp dels congressos i esdeveniments i en el camp de l’activitat firal amb l’objectiu de crear riquesa.

Le seves excel·lents condicions acústiques, elogiades per la crítica, el fan un equipament idoni per a estades musicals i per a espai de gravacions. En aquest sentit ,s’està treballant amb el Festival de Torroella per oferir l’espai als músics catalans i internacionals, i convertir l’equipament en un espai conegut en aquest tipus d’esdeveniments.

Per altra banda, el Document Marc de Treball de l’Espai Ter del 2015 va incloure l’entrada al Convention Bureau, òrgan del Patronat de Turisme de la Costa Brava que posiciona i ajuda els centres de congressos a posicionar-se davant del mercat. A partir del 2017, des de la direcció de l'Espai Ter es treballarà intensivament per convertir-lo en un referent en el camp dels congressos.

Inauguració del 36 Festival de Música de Torroella de Montgrí

Aquest dissabte, a les 22 h, s’estrena la trenta-sisena edició del Festival de Torroella de Montgrí, amb un concert del tenor d'origen samoà Pene Pati i la mezzosoprano nord-americana J'Nai Bridges, que interpretaran una selecció de més cèlebres àries i duos d'òpera.

La posada de llarg del nou equip de so, però, es farà el 14 d’agost, amb el musical L’ocell prodigiós, un espectacle amb un àudio totalment amplificat, que permetrà constatar i gaudir del nou equipament. Aquesta musical també està inclòs en la programació del Festival de Torroella de Montgrí.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit