• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Més expedicions i millors tarifes en la línia de bus entre Torroella i Girona
Més expedicions i millors tarifes en la línia de bus entre Torroella i Girona Imprimir Correu-e
(04.07.16) El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei aquest dilluns el nou bus exprés que comunica Girona amb Torroella de Montgrí i l’Estartit, amb parades intermèdies a Sarrià de Ter, Sant Julià de Ramis, Medinyà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls (Gironès), Colomers, Jafre i Verges (Baix Empordà). 
 
L’actual servei interurbà es reconverteix tot en línia exprés, el que suposa una millora en l’oferta tant de dilluns a divendres com els caps de setmana. Concretament, s’ofereixen quatre noves expedicions diàries per sentit entre setmana i es dobla el servei actual els diumenges. S’implanta, també, una nova targeta multiviatge T-10/120 que suposa importants millores tarifàries en la part del recorregut que no forma part del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Girona, és a dir, de Torroella a Colomers.
 
L’e2: Girona-Torroella de Montgrí-l’Estartit tindrà vuit noves expedicions (quatre d’anada i quatre de tornada) de dilluns a divendres i sis més (tres d’anada i tres de tornada) els diumenges i festius, que s’afegeixen a l’oferta actual. D’aquesta manera, el servei tindrà 24 expedicions de dilluns a divendres i 12 els dissabtes, diumenges i festius. Aquests reforços potencien les comunicacions no només entre les poblacions que cobreix la línia sinó, especialment, amb la ciutat de Girona. Pel que fa als caps de setmana, s’aconsegueix un servei uniforme els dos dies, fet que permet potenciar els desplaçaments vinculats a l’oci i a l’activitat turística.
 
Reducció del preu de fins al 40%
 
El Girona-Torroella-l’Estartit té totes les prestacions de la xarxa de busos exprés.cat que desplega el Departament de Territori i Sostenibilitat. A més d’oferir serveis ràpids entre municipis, es garanteix l’accessibilitat, facilita l’accés a altres modes de transport (connexions amb serveis de transport urbà i altres autobusos interurbans, tren d’alta velocitat, Rodalies i Regionals i Girocleta), tenen premsa gratuïta, Wi-Fi i una imatge diferenciada.
 
Aquesta línia exprés forma part del sistema tarifari integrat de l’ATM de Girona en el tram comprès entre Girona i Sant Jordi Desvalls, on són vàlids tots els títols de transport. Per als trajectes no integrats, el nou servei exprés incorpora una important millora tarifària amb la creació d’una targeta T-10/120, a un preu de 35 euros, el que suposa una reducció del preu del bitllet de fins al 40%.
 
La T-10/120 és multipersonal i, per tant, la poden utilitzar els membres d’una mateixa família o un grup d’usuaris per fer els seus desplaçaments de forma conjunta. Aquest títol de transport utilitza la tecnologia de validació sense contacte i es pot recarregar a bord dels propis autobusos.
 
 
Potenciar els desplaçaments vinculats a l’oci
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, acompanyat del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i de  l'alcalde, Jordi Cordon, ha assistit aques matí a l’acte d’estrena del nou servei. Cordon s'ha mostrat molt satisfet i il·lusionat amb la posada en marxa del nou servei, dos anys després, justament, de l'entrada en servei de la reivindicada parada de bus de Torroella. Està convençut que el nou servei, a part de reforçar la mobilitat obligada per estudis o per feina, potenciarà l'activitat turística. Per la seva banda, Font ha dit que «els serveis exprés.cat de la Generalitat ofereixen un transport “ràpid i eficient i els ciutadans ens valoren el servei amb una puntuació superior al 8, això vol dir que estem fregant l’excel·lència des del punt de vista dels serveis de transport públic interurbà. Si actualment hi ha un servei de qualitat en aquest país són els serveis interurbans de busos».
 
La demanda anual d’aquest corredor és de 125.000 usuaris anuals i amb aquesta mesura es pretén créixer més d’un 10% el primer any. Segons Font, “preveiem un increment d’uns 15.000 viatges més entre Torroella i Girona, això vol dir que aquests usuaris deixaran el seu cotxe particular i usaran el transport públic”.
 
A la millora que implica la posada en marxa de la línia expres.cat cal afegir que ben aviat s'instal·larà una marquesina per millorar el confort dels passatgers mentre esperen els seus busos.
 
 
Segon bus d’altes prestacions a Girona
 
El bus exprés Girona-Torroella-l’Estartit és el segon que es posa en servei a la demarcació de Girona, després del de l’Olot-Girona (en funcionament des del juliol de 2014). A tot Catalunya, serà la vint-i-sisena línia de bus d’altes prestacions que s’implanta, del total de 40 previstes.
 
La xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat ha transportat l’any 2015 10.259.179 viatgers, el que suposa gairebé doblar les xifres de 2014, quan el nombre d’usuaris va ser de 5,4 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. Concretament, l’any passat en van entrar en funcionament 8, que s’afegien a les 15 que ja donaven servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests 23 corredors l’any 2015 ha estat del 5,3%.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit