• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament de Torroella de Montgrí engega un procés participatiu sobre cinc inversions municipals
L'Ajuntament de Torroella de Montgrí engega un procés participatiu sobre cinc inversions municipals Imprimir Correu-e
(01.06.16) L’Ajuntament recollirà l’opinió de la ciutadania sobre iniciatives com el refugi d’animals, els horts comunitaris, l’adequació de l’entorn de l’Espai Ter, les inversions en patrimoni i la priorització en l’asfaltatge de carrers.
 
El procés participatiu es portarà a terme durant tot el mes de juny, amb l’objectiu que les inversions sotmeses a consulta es puguin desenvolupar aquest any 2016. Per canalitzar l’opinió de la població en aquesta consulta ciutadana, s’han establert dos mecanismes de participació: el quadern de debat ciutadà i les reunions amb entitats i col·lectius afectats.
 
 
El quadern de debat familiar és una eina experimentada a molts municipis catalans i bàsicament es tracta d’un petit llibret on s’expliquen detalladament els projectes sotmesos a valoració i permet recollir dades sobre l’opinió de la ciutadania. Aquest quadern tindrà format en paper, que es repartirà directament als domicilis i als equipaments municipals, i també tindrà la versió online per què es pugui respondre electrònicament. 
 
Per altra banda, també durant el mes de juny, es realitzaran reunions de treball amb entitats o col·lectius relacionats amb aquests projectes, per tal de recollir la seva opinió qualitativa.
 
Pel que fa al refugi d’animals es posen a consulta ciutadana aspectes com la ubicació d’aquest nou equipament, el tipus de gestió posterior, o si el servei ha de ser mancomunat amb altres ajuntaments propers. Hi ha destinada un partida de 30.000 € 
 
Les preguntes sobre els horts comunitaris versen sobre els criteris d’assignació de les parcel·les, el mètode d’adjudicació, els anys de concessió, així com també si s’han d’establir quotes anuals i fiances. Aquesta iniciativa compta amb un pressupost de 40.000 €.
 
Pel que fa als asfaltatges de carrers, l’Ajuntament fa una distinció entre els asfaltatges de carrers que per qüestions tècniques no estan a consulta ciutadana i aquells que sí que els ciutadans poden prioritzar-ne la seva execució. Pressupost: 154.834,23 €, 103.131 € dels quals haurien de fer-se efectius si arriba la subvenció del PUOSC. 
El tipus d’activitats que s’haurien de poder realitzar als terrenys adjacents a l’Auditori Teatre Espai Ter, el lloguer d’una parcel·la per aparcament públic gratuït, la ubicació dels horts comunitaris en aquest sector, són entre d’altres, les preguntes que es fan en el marc del projecte sobre l’adequació de l’entorn de l’Espai Ter. 
 
Respecte a les inversions en patrimoni cultural, l’Ajuntament proposa tres actuacions de millora i els ciutadans podran escollir la que considerin més prioritària. Es tracta de millores a l’ermita de Santa Caterina, la construcció d’unes escales d’accés a la mina d’aigua de Torroella recentment inaugurada, o bé un estudi sobre l’estat de conservació i propostes de millora de l’ermita de Santa Maria de Palau. 
 
Aquest procés participatiu es promou a iniciativa dels grups municipals de l’oposició, amb el consens de l’equip de govern, per tal de donar un pas més en la tasca de fer protagonista la població de les decisions que l’afecten. Aquesta actuació va ser consensuada per tots els grups municipals en el moment d’aprovar els pressupostos per al present exercici.  
  
Més informació: 
 
Quadern de debat ciutadà online: 
 
Quadern de debat ciutadà en paper: 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit