• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament demana als bancs la cessió d’una seixantena de pisos buits per destinar-los a lloguer social
L’Ajuntament demana als bancs la cessió d’una seixantena de pisos buits per destinar-los a lloguer social Imprimir Correu-e

(19.04.16) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha enviat una carta a 13 bancs que acumulen entre tots ells una seixantena de pisos buits al municipi, en la qual els demana la seva cessió voluntària per tal destinar-los a la borsa d'habitatge de lloguer social. En l'escrit, que signa la regidora d'Habitatge, Sandra Bartomeus, se'ls comunica que el país pateix una situació greu pel que fa a l’habitatge i que per evitar situacions d'exclusió es fan necessàries actuacions de tipus social. En aquest sentit, es refereix a la llei 18/2007 del dret a l’habitatge, que va ser creada amb aquesta vocació, per tal de minimitzar el patiment de la població més vulnerable i oferir-los un sostre digne com a dret bàsic.

També es recorda que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha creat el Registre d’Habitatges Buits i que n'ha cedit als ajuntaments la informació per a l’exercici de les seves competències. Bartomeus argumenta que l'Ajuntament de Torroella de Montgrí «té la voluntat de fer-ne ús en l’àmbit que ens pertoca i ens afecta», per la qual cosa ofereix la «col·laboració municipal per tal de que aquests habitatges buits puguin ocupar-se adequadament per famílies que ho necessiten». La gestió es faria a través de la Borsa de Lloguer Social que gestiona el Servei Municipal d’Habitatge.

Per habitatge buit s'entén aquell que roman desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys. A aquest efecte, són causes justificades el trasllat per raons laborals, el canvi de domicili per una situació de dependència, etc. D'altra banda, es considera que una família es troba en situació de risc d'exclusió per habitatge quan  no pot assumir un esforç pel pagament del lloguer superior al 10% dels ingressos ponderats de la unitat familiar, si estan per sota del 0,89 de l’indicador de renda de suficiència (IRSC), o el 12% dels ingressos ponderats de la unitat familiar, si estan per sota del 0,95 de l’IRSC, o el 18% dels ingressos ponderats de la unitat familiar, si són iguals o superiors al 0,95 de l'IRSC.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit