• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El conseller Josep Rull visita Torroella de Montgrí i l’Estartit
El conseller Josep Rull visita Torroella de Montgrí i l’Estartit Imprimir Correu-e

(02.03.16) El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat dels màxims representants del seu departament, ha visitat aquest matí el nostre municipi, on ha mantingut una intensa agenda de reunions i visites relacionades amb diversos àmbits competencials de la seva conselleria.

Al matí, a 2/4 d’11, ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Jordi Cordon, i per diversos regidors i regidores de l’equip de govern i de l’oposició, amb qui ha mantingut un trobada informal, durant la qual s’han tractat temes diversos de política municipal i de país. Prèviament, ha signat al Llibre d’Honor.

Reunió amb el Parc Natural
Tot seguit, Rull i el seu equip s’ha desplaçat fins a l’Estartit, on s’ha reunit amb els responsables del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Entre d'altres temes, han parlat del projecte Life Pletera de desurbanització i restauració de les llacunes costaneres d'aquest sector, projecte en el qual hi participa la Generalitat a través del parc natural, que n’és un dels seus socis.

A l’Estartit també ha mantingut una trobada amb la Junta central d’usuaris del Baix Ter, acompanyat de la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà.

El matí ha finalitzat amb una completa visita a les obres de remodelació del port de l’Estartit, que està duent a terme el concessionari de les instal·lacions, el Club Nàutic Estartit. L’han acompanyat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, entre d’altres autoritats. Després de mantenir una trobada amb els responsables del club, ha visitat les instal·lacions, en companyia del seu president, Jordi Ponjoan, que li ha mostrat els treballs que s’hi estan realitzant.

Les actuacions al port s’han iniciat enguany i es perllongaran fins l’any 2018, amb un cost superior als 12 milions d’euros. Aquestes obres formen part del projecte de modernització amb el qual el Club Nàutic Estartit va optar a renovar la concessió. Posen especial èmfasi en la integració del port en la trama urbana de l’Estartit i en la seva eficiència ambiental, incloent l’adaptació a les conseqüències del canvi climàtic. El conseller ha volgut donar molta importància a que “es tracta d’una obra que busca una perfecta integració amb el municipi i que incorpora els elements més avançats de sostenibilitat i de compromís ambiental”. Per a Rull, “el Port no està concebut com una barrera sinó com un balcó a la Mediterrània, a les Illes Medes”.

Rull confirma la remodelació del passeig marítim de l’Estartit

El conseller ha confirmat que una vegada el club nàutic encarrili el tram final de les obres, Ports de la Generalitat durà a terme la millora al passeig marítim del municipi. Aquest projecte es preveu que es pugui iniciar el 2017 i finalitzar el 2018..Té un cost aproximat d’un 3 milions d’euros. Actualment s’estan definint les possibles actuacions, per després encarregar el seu disseny definitiu.

Aquesta actuació té com a principal objectiu fer una nova definició del passeig Marítim amb zones de passeig i zones verdes, així com de la seva zona d'influència, i la creació de nous espais per a ús ciutadà. Entre les accions que es proposen hi ha la disminució del nivell del passeig perquè quedi a la mateixa alçada del port i abordar l’evacuació de les aigües procedents del torrent d’en Planes. També s’estudia construir una rotonda d’entrada al port amb accés directe a l’aparcament de la platja per dissuadir l’entrada en vehicle fins al mateix port. D’aquesta manera, es disminuirà el trànsit i es podrà convertir la zona en un gran passeig. Amb la finalització d’aquestes obres s’aconseguirà obrir més el poble al mar i que el mar quedi més integrat a la façana marítima.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit