• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L’Ajuntament intensificarà les accions per fomentar l’ocupació i dinamitzar l’economia local a Torroella i l’Estartit
L’Ajuntament intensificarà les accions per fomentar l’ocupació i dinamitzar l’economia local a Torroella i l’Estartit Imprimir Correu-e

(18.02.16) L’Ajuntament de Torroella de Montgrí reorientarà i intensificarà durant aquest mandat les accions destinades a fomentar l’ocupació, millorar la competitivitat de les empreses i la dinamització de sectors estratègics de l’economia local. Es pretén ajudar activament a crear ocupació i generar noves oportunitats que afavoreixin la inserció i la cohesió social. Per aconseguir-ho, des de l’àrea de Promoció Econòmica s’està enllestint un pla d’accions que donarà molta rellevància a la tasca formativa, als plans d’ocupació i al suport del teixit empresarial.

L’objectiu és estimular l’activitat econòmica i aconseguir una major adaptabilitat empresarial i dels treballadors i treballadores. També s’incidirà molt en les actuacions de promoció exterior de la destinació, fomentant el treball en xarxa i treballant de forma complementària a la important tasca que ja es fa des de l’àrea de Turisme. En aquest sentit, es reforçaran les sinèrgies supramunicipals per millorar la projecció de sectors com el de la restauració i el petit comerç de proximitat.

Marc Calvet, regidor de Promoció Econòmica, explica que: “Des de l’Ajuntament es vol facilitar l’accés al mercat de treball de les persones aturades i dels col·lectius amb especials dificultats d’inserció. Per aconseguir-ho, cal oferir-los eines, sobretot relacionades amb la formació, i també actuar directament sobre les potencialitats del teixit econòmic local”. Recorda que els recursos de què disposa l’Ajuntament per portar a terme aquesta reorientació de l’activitat de dinamització econòmica i laboral són limitats, però que atès el context s’ha considerat una prioritat destinar-hi més recursos.

Per tal de poder fer front a aquesta nova estratègia i poder contribuir al finançament d’algunes de les noves accions, s’ha pres la decisió de fer una aturada en el camí al Festival del Còmic i dedicar íntegrament els recursos que s’hi destinaven al nou paquet de mesures laborals i de dinamització que es volen portar a terme. Malgrat que el festival incidia en la projecció exterior del municipi i portava força gent durant el cap de setmana que es programava, s’ha considerat en aquests moment calia incidir més en d’altres aspectes, ateses les necessitats actuals tant de la població com del teixit empresarial local. També s’ha tingut en compte que des de l’àrea es continuarà fent un gran esforç per mantenir l’important programació firal i de jornades del municipi (Empordà Cuina i Salut , MIMA, FIMAG, Fira de Sant Andreu). En relació amb aquesta programació, des de l’Ajuntament també es promourà un estudi per analitzar l’impacte que tenen al municipi, amb l’objectiu de poder tenir un perfil més acurat del tipus de visitant, àmbit d’influència, retorn econòmic, etc. i poder millorar, així, qualsevol aspecte organitzatiu que es consideri rellevant.

Segons Calvet, Torroella de Montgrí i l’Estartit tenen un teixit econòmic viu i dinàmic, amb importants oportunitats i punts forts, però el context actual fa necessari destinar més recursos a fomentar la competitivitat, l’emprenedoria i l’ocupació, per continuar avançant en el camí de la recuperació econòmica local. En aquest context, l’Ajuntament vol tenir un paper actiu, per afavorir, a més, un marc de cooperació amb totes els agents públics i privats del municipi.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit