• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies El Castell del Montgrí es converteix en la icona del mata-segells oficial de l'oficina de Correus a Torroella
El Castell del Montgrí es converteix en la icona del mata-segells oficial de l'oficina de Correus a Torroella Imprimir Correu-e
(10.02.16) L’oficina de Correus de Torroella de Montgrí va estrenar ahir un mata-segells permanent dedicat al Castell de Montgrí (XIII). Amb aquesta iniciativa s'ha volgut atendre les peticions dels veïns, filatèlics i turistes que desitgin estampar-lo a les seves trameses postals, i enriquir-les, així, amb la referència a un dels elements patrimonials més destacats del municipi. 
 
A més de la seva icònica silueta emmurallada, al mata-segells apareix el nom de la població i la data de l’enviament. Així, el castell i la vila de Torroella viatjaran per tot el món plasmats a les cartes i postals que s’enviïn des de l’oficina local. 
 
Correus ha emès enguany 40 mata-segells turístics destinats a les oficines postals més importants de Catalunya, dissenyats per col·laborar amb la promoció turística i fer difusió de llocs i monuments emblemàtics mitjançant els enviaments de correspondència.
 
 
Coincidint amb l'entrada en circulació del nou mata-segells, l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, i el president de l'Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí, Pere Subirà, s'han enviat mútuament dues cartes simbòliques, amb l'objectiu de testimoniar aquesta efemèride. L'encarregada de mata-segellar les dues cartes ha estat la directora de l'oficina, Mireia de Bordons Sierra, que segons va explicar, ahir mateix diversos col·leccionistes ja van demanar l'enviament de cartes amb aquest mata-segells. La carta de Subirà ha arribat aquest matí a l'Ajuntament i es dipositarà a l'Arxiu Municipal per custodiar-la i deixar-ne constància. 
 
L'alcalde, Jordi Cordon, ha valorat molt positivament la iniciativa de Correus perquè amb aquesta acció contribuirà a la projecció estatal i internacional del municipi, que té en el patrimoni cultural un dels seus principals atractius com a municipi turístic. També ha volgut agrair la bona feina i el paper determinant que ha tingut l'associació filatèlica local per tal que aquesta iniciativa s'hagi pogut materialitzar. En aquest sentit, ha volgut recordar la gran feina que van fer per tal poder aconseguir que el 8 de setembre de 2006 es posés en circulació un segell amb la imatge del Castell del Montgrí, dins de la col·lecció Castillos. No va ser una tasca fàcil ja que en tot l'Estat hi ha més de 2.500 castells, i només es van concedir 5 segells amb castells de Catalunya: de la província de Barcelona, el de Montesquiu i Balsareny; i de la de Girona, el castell d'Oix, el de Sant Ferran de Figueres i  el castell del Montgrí. L'associació també ha promogut tres mata-segells temporals amb la imatge del Castell del Montgrí, per a esdeveniments concrets, però a partir d'ara, Correus mantindrà aquesta icona local de manera permanent.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit