• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies L'Ajuntament fa un pas més en el foment de la participació i la transparència
L'Ajuntament fa un pas més en el foment de la participació i la transparència Imprimir Correu-e
(05.02.16) L'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha activat avui el Portal de Transparència, un espai accessible a través del web municipal, que pretén acostar i facilitar l'accés a tota la informació pública del consistori. Per bé que fins ara el web municipal ja canalitzava bona part d'aquesta informació, el Portal de Transparència representa un pas més tant en qualitat com en quantitat, ja que s'amplien continguts i s'estructuren d'una manera que siguin més fàcils de consultar. Hi trobareu un gran quantitat de dades relatives a les funcions, el funcionament i la gestió de l'Ajuntament: responsables polítics i tècnics, pressupost, contractes públics, oferta d'ocupació, informació sobre ajudes i subvencions, els processos participatius, etc. 
 

 
Des de l'equip de govern s'ha donat molta importància a la implementació d'aquest nou servei, ja que el foment de la participació ciutadana, la transparència i la informació pública és una de les prioritats per aquest mandat. En aquest sentit, l'alcalde, Jordi Cordon, que assumeix directament la regidoria de Participació Ciutadana, ha volgut destacar el gran esforç que ha comportat la posada en marxa del portal, i el compromís d'anar-lo ampliant i actualitzant de manera permanent. Considera que« és un instrument per aprofundir en la qualitat democràtica i una finestra oberta per informar i retre comptes a la ciutadania sobre tota la presa de decisions i la gestió dels recursos públics». Segons l'alcalde, «és un pas més cap a un canvi de mentalitat en la relació de l'Administració amb la ciutadania, de manera que aquesta tingui un millor coneixement i més capacitat per avaluar les actuacions dels poders públics.»
 
El Portal de Transparència municipal aglutina diferents indicadors, estructurats en cincs blocs temàtics:
• Informació institucional i organitzativa
• Gestió econòmica
• Acció de govern i normativa
• Contractes, convenis i subvencions
• Catàlegs de serveis i tràmits
 
La posada en marxa del Portal de Transparència permet desplegar la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació i bon govern, de manera que el ciutadans puguin exercir el dret d'accés a la informació pública. 
 
L'aplicatiu de gestió i consulta ha estat desenvolupat pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, diputacions i entitats municipalistes. Es tracta, doncs, d'una solució comuna que s'ha ofert als Ajuntaments i que ha de permetre poder analitzar globalment els indicadors dels ens locals.
 
Amb la posada en marxa del Porta de Transparència, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí assoleix un 85% dels indicadors de l'organisme internacional ITA i del segell Infoparticpa a la qualitat i transparència de la comunicació pública.
 
Precisament, el Consell Certificador del Segell Infoparticip@ a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local va guardonar l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb el Reconeixement infoparticipa2014. Es tracta d’una certificació que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb l’objectiu de reconèixer les bones pràctiques dels webs d’alguns ajuntaments de Catalunya. El consell certificador valora aspectes diversos dels webs municipals, que estan definits a partir de 41 indicadors. Aquests s’organitzen en quatre eixos centrals: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, quina informació proporcionen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit