• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies La UE escull Torroella i l'Estartit com a exemple de destinació en l'aplicació dels indicadors de sostenibilitat turística
La UE escull Torroella i l'Estartit com a exemple de destinació en l'aplicació dels indicadors de sostenibilitat turística Imprimir Correu-e

(22.01.16) El nostre municipi ha estat seleccionat per la Unió Europea (UE), conjuntament amb el de Llançà, com a exemple en l’aplicació del sistema indicadors de sostenibilitat en destí turístic, coneguts com a ETIS. Gràcies a aquest reconeixement, el proper 28 de gener presentarà a Brussel·les una ponència com a destinació convidada en el marc de la jornada «La gestió i promoció de destinacions turístiques sostenibles i accessibles», que organitza la Unitat de Turisme de la Direcció General d'Indústria i Empresa GROW, de la Comissió Europea (CE).

La UE està impulsant un pla pilot per tal d'implementar aquest sistema d'indicadors de sostenibilitat al conjunt de destins turístics i països: ciutats, destins litorals, rurals, de muntanya, espais d’interès naturals, entre d’altres.. El nostre municipi va ser un dels 110 destins seleccionats per participar en aquest pla pilot. A Catalunya, també hi participen Llança, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

El European Tourism Indicators System for Sustainable Management at Destination Level (ETIS), es basa en un llistat de 27 indicadors obligatoris i 40 d’opcionals que intenten analitzar l’impacte de l’activitat en el territori a través dels següents aspectes: gestió de la destinació, impacte econòmic, impacte social i cultural i impacte ambiental. En el cas de Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han obtingut, després d'un intens treball d'avaluació, el 94,64% del total d’indicadors sol·licitats.

Els ETIS són un procés per gestionar, monitoritzar i augmentar la sostenibilitat dels destins. El principi bàsic del sistema d’indicadors es que en l’anàlisi de l’evolució del destí i en el procés de presa de decisions es compti amb la implicació de totes les parts interessades (empreses, entitats, comunitat educativa, responsables de gestió pública, teixit associatiu, etc.).

El proper 28 de gener podrem explicar en la jornada que s'ha programat a Brussel·les quina ha estat la nostra experiència, quins resultats hem obtingut i quines propostes es poden fer per millorar el sistema d'indicadors en sostenbilitat turística.

No hem d'oblidar que la competitivitat del sector turístic està estretament relacionada amb la seva sostenibilitat, ja que la qualitat dels destins depèn en gran mesura del seu entorn natural i cultural, i de la seva integració en la comunitat local. La sostenibilitat del turisme depèn de diferents aspectes: ús responsable dels recursos naturals, consideració de l'impacte ambiental de les activitats (producció de residus, pressió sobre l'aigual, el sòl, la biodiversitat, etc.), ús d'energia neta, protecció del patrimoni, entre d'altres.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit