• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Les Trobades de Música Mediterrània canvien de dates per créixer i convertir-se en un referent del territori
Les Trobades de Música Mediterrània canvien de dates per créixer i convertir-se en un referent del territori Imprimir Correu-e

(18.01.15) El Museu de la Mediterrània ha decidit modificar les dates de celebració de les Trobades de Música Mediterrània, que des del primer any, el 2006, es feien al voltant del l'1 de maig. Es vol evitar que coincideixin amb el gran nombre de propostes culturals, firals i d'oci que es programen arreu durant aquest important pont festiu. Enguany s'avançaran un mes, de l'1 al 3 d'abril, i amb el canvi es pretén reforçar la seva projecció exterior i fer-les créixer en nombre de participants. Es vol convertir en l'activitat de referència del territori durant aquests tres dies.

 

Es mantindrà l'estructura habitual de l'esdeveniment, amb les conferències, tallers i concerts al museu, tot i que es potenciarà el seu vessant més popular, fent que surtin als carrers de la vila perquè tothom, a banda dels inscrits, en pugui gaudir. Es portarà la festa al carrer per fer-ne partícips a grans i petits. Un dels grans objectius és implicar totes aquelles associacions vinculades a la cultura popular i a la música, als balls i als cants del territori. Tot això, sense perdre l’essència de trobades que han acompanyat al llarg d’una dècada a aquesta activitat.

Les Trobades de Música Mediterrània van néixer amb la voluntat de posar en comú diferents experiències musicals d'arrel tradicional a la Mediterrània lligades amb Catalunya. Durant tres dies es convida una àrea geogràfica perquè mostri la seva cultura i a partir de tallers, audicions, conferències i tallers s’ofereix la possibilitat als participants d’endinsar-se en experiències de cant, música i ball. Són un punt de trobada i de formació musical únic a Catalunya i a la Mediterrània, que permet la descoberta i el coneixement de la diversitat de la música d'arrel del Mare Nostrum, amb activitats enfocades, sempre, des d'una perspectiva pràctica i participativa. Estan molt orientades a persones vinculades amb el món de la música i/o de la cultura popular, però sempre es programen activitats obertes al públic en general.

Aquest any, viatgem fins a la Cabília (Argèlia)

Les trobades ens faran viatjar aquest any a la regió de la Cabília (Argèlia), un territori carregat de colors, ritmes i una explosiva oralitat. Aquest territori muntanyós del nord-est d’Algèria, que s’aboca sobre el mar amb impressionants penya-segats, compta amb un patrimoni immaterial de gran valor que intentarem anar descobrint a través de tallers, xerrades, concerts, contes i d’altres activitats obertes. Aquest mes d’abril, Torroella anticipa l’arribada de la primavera amazic.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit