• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

Inici INICI Informació municipal Notícies Inicien el desplegament de la fibra òptica a Torroella de Montgrí i l'Estartit
Inicien el desplegament de la fibra òptica a Torroella de Montgrí i l'Estartit Imprimir Correu-e

(13.11.15) La companyia Telefònica ha iniciat aquesta setmana el desplegament de la fibra òptica a Torroella de Montgrí, uns treballs que responen a l'interès expressat insistentment des de fa mesos per l'Ajuntament, amb l'objectiu de no demorar més temps les possibilitat que veïns, industries, equipaments, empreses i comerços puguin accedir a aquesta important millora tecnològica. L'operatiu s'ha iniciat després d'un intens treball tècnic i polític durant el qual s'ha acordat un pla de desplegament en què s'ha buscat l'equilibri entre els interessos comercials de la companyia i el dret d'accés que tenen tots els ciutadans. Per això, l'Ajuntament ha defensat la màxima cobertura territorial del servei, especialment en els indrets on actualment hi ha un servei més deficient de telefonia. Segons els plans de l'empresa, en el termini de dos a tres anys es podria donar cobertura a pràcticament la totalitat del municipi.

L'alcalde, Jordi Cordon, es mostra molt satisfet que per fi s'hagi atès la petició municipal i recorda que  «les infraestructures de telecomunicacions han esdevingut un element essencial en el desenvolupament econòmic i social, ja que les seves prestacions i capacitats acaben definint la competitivitat i la qualitat de vida d'un territori.».  Per aquest motiu, fa més d'un any que es van iniciar els contactes amb la companyia per programar el seu desplegament el més aviat possible, amb el propòsit de posar aquesta tecnologia a l'abast de les persones, els negocis, el comerços, els centres educatius, les empreses i els sectors industrials.

Fa unes setmanes que la fibra òptica va arribar a la central de Telefònica al carrer Doctor Valentí de Torroella de Montgrí. Aquesta setmana i la vinent es realitzarà el desplegament troncal des de la central fins a l'Estartit i Ullà. Això es fa aprofitant les actuals canalitzacions subterrànies, de manera que no hi ha obra civil. No obstant això, es pot produir algun tall puntual de trànsit mentre es passa el cable per alguna de les arquetes del subterrànies. Un cop estigui feta aquesta instal·lació, es procedirà a col·locar les caixes o armaris des d'on posteriorment sortiran els cables fins als clients que ho sol·licitin.  Le altes es faran de manera progressiva, a mesura que vagi avançat el cablejat, ja que no cal que estigui tot estès pel municipi. El desplegament fins a les llars es durà a terme pels passos existents del cablejat de telèfon de coure. Un cop efectuada la instal·lació, els clients que estiguin interessats en aquest servei d’Internet d’alta velocitat hauran de contactar amb la companyia per a contractar-lo.

La diferència fonamental entre la fibra òptica i el cablejat convencional es troba en el material amb el que està fabricat. Totes dues són opcions per transmetre informació al configurar una xarxa informàtica però la fibra òptica representa un pas endavant en la millora de les telecomunicacions ja que, respecte el cablejat convencional, ofereix grans avantatges i serveis que fins ara no es poden prestar: ka velocitat de transmissió de dades és molt més ràpida, sense interferències, és més difícil interceptar les dades, la transmissió es torna molt més segura i amb la fibra òptica millora la qualitat del vídeo i de so.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit