• leftlayout Layout
  • rightlayout Layout
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

 

  • (+)

  • (+)

  • ACTIVITATS DESTACADES

Inici INICI Informació municipal Notícies L’alcalde lamenta que el PP utilitzi electoralment la situació d’emergència que pateixen els veïns dels Griells
L’alcalde lamenta que el PP utilitzi electoralment la situació d’emergència que pateixen els veïns dels Griells Imprimir Correu-e

(12.11.15) L'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, qualifica de «deplorable» que el PP «utilitzi la situació d'emergència que pateixen els veïns del passeig dels Griells, a l'Estartit, per fer campanya i es presenti en comitiva electoral per anunciar unes obres que com a mínim, ja s'haurien d'haver iniciat, sinó acabat, atès el greu perill que corren els habitatges del primera línia.»

En relació amb la reunió que ahir van mantenir càrrecs polítics i membres del PP amb responsabilitats executives en el govern de l'Estat, com és el cas del subdelegat del govern a Girona i del cap provincial de Costes, Cordon lamenta «que es jugui amb la incertesa i el neguit dels veïns». També qualifica de «deslleialtat institucional» que, prèviament a aquest legítim acte de campanya electoral, no s'hagués informat detalladament l'Ajuntament de quines són les intencions concretes de Costes per resoldre la problemàtica i que s'hagin hagut d'assabentar per la premsa.

Sobre la proposta d'actuació que ha transcendit, l'alcalde diu que «no té res a veure amb el compromís que el 5 d'octubre va adoptar el subdirector general per a la Protecció de la Costa del Ministeri de Medi Ambient, Ángel Muñoz, en la reunió que van mantenir a Madrid». En aquella ocasió, l'Estat es va comprometre a actuar de manera urgent per la via d'emergència, per tal de resoldre definitivament la inestabilitat de tot el passeig: «El que ara es planteja són intervencions provisionals en determinats punts, per reparar els trams més malmesos, però sense resoldre l'estabilització total de l'escullera, que és molt fràgil i tornarà a malmetre's amb els temporals de llevant», assegura l'alcalde. Sobre la inversió anunciada, de 190.000 euros, la considera molt petita, tenint en compte que el 2011 es van gastar 400.000 euros per reparar el tram esllavissat.

En la reunió a Madrid també se li va comunicar que l'Estat havia encarregat un estudi al Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex), per avaluar el retrocés de la platja i les accions que poden revertir-lo o atenuar-lo. Segons es va exposar en la reunió d'ahir, ara el PP es compromet a redactar-lo i que les solucions aniran per llarg, cosa que l'alcalde lamenta profundament, ja que la situació és d’emergència.

També s'ha mostrat molt preocupat pel fet que l'estat es proposa eliminar el giratori del carrer Tulipa sense tenir en compte l'opinió de l'Ajuntament i la seva valoració tècnica sobre la incidència que això pot tenir en la vialitat a la zona. Critica, també, que s’insinuï que si l’Ajuntament el vol, l’haurà de pagar amb fons municipals.

Cordon troba poc responsable i ètic que els anuncis d’actuacions de l'executiu estatal les faci una diputada, que és un càrrec polític, i no de govern. Tot i així, reconeix: «Estan en el seu dret d'interessar-se per la problemàtica i trobar-se amb els veïns, fins i tot menystenint l'Ajuntament, però m’hauria agradat que la visita fos per veure com avançaven els treballs i no per anunciar que el desembre faran una nova actuació provisional i insuficient per resoldre el greu perill que amenaça la primera línia d'habitatges.»

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

peu Aj. Torroella-Estartit
peu Aj. Torroella-Estartit peu Aj. Torroella-Estartit